-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 09 27

V.Čmilytė-Nielsen: kitų metų biudžete turi būti lėšos nacionaliniam švietimo susitarimui

Kompromisą su atlyginimų didinimo reikalaujančiais mokytojais galėtų padėti rasti kitų metų valstybės biudžete numatytos lėšos nacionaliniame susitarime dėl švietimo numatytiems įsipareigojimams vykdyti, sako Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen.
Viktorija Čmilytė-Nielsen
Viktorija Čmilytė-Nielsen / Lukas Balandis / BNS nuotr.
Temos: 2 Streikas Mokytojai

„Iš Seimo pusės, manau, dabar svarbiausia yra susikoncentruoti į biudžeto priėmimą, kad jame būtų numatytos lėšos, kurios leistų įgyvendinti daugumos parlamentinių partijų įsipareigojimą (...) kuomet sutarėme dėl nacionalinio susitarimo dėl švietimo“, – trečiadienį Žinių radijui sakė V.Čmilytė-Nielsen.

Anot jos, susitarimas numato pakankamai gerus mokytojų atlyginimų standartus.

„Jame yra algų kėlimas metais numatytas ir pasiekimas to vidurkio, kuris leistų kalbėti apie gerą pakankamą standartą. Tai yra prioritetas iš Seimo pusės, žinoma, norisi, kad ministerija, dėdama dideles pastangas rasti kompromisą su mokytojais, kad galų gale pavyktų tai padaryti“, – kalbėjo Seimo pirmininkė.

2021 metų rugsėjo 1 dieną parlamentinių partijų vadovai pasirašė nacionalinį susitarimą dėl švietimo, kuriuo, be kita ko, įsipareigojo didinti švietimui skiriamą bendrojo vidaus produkto dalį, didinti mokytojų atlyginimus, įtvirtino kitus įsipareigojimus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius