-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

V. Čmilytė-Nielsen: krašto apsaugos ministro pakeitimas koalicijoje nebuvo aptartas

Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen sako, kad planai keisti krašto apsaugos ministrą koalicijoje nebuvo aptarti.
Viktorija Čmilytė-Nielsen
Viktorija Čmilytė-Nielsen / Lukas Balandis / BNS nuotr.

„Koaliciniuose formatuose (tai) nebuvo aptarta“, – žurnalistams šeštadienį parlamente sakė Liberalų sąjūdžio pirmininkė.

Taip ji kalbėjo premjerei dabartiniam ministrui Arvydui Anušauskui sutikus su premjerės Ingridos Šimonytės raginimu trauktis iš pareigų.

Seimo pirmininkė teigė, kad ministro pareigas užėmus dabartiniam Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininkui Laurynui Kasčūnui, tai iš esmės įtakos darbų tęstinumui neturėtų.

„Nuskambėjęs toks siūlomas pakeitimas, nemanau, kad turėtų padaryti kažkokį skirtumą didelį darbų tęstinumui. Nuskambėjo, kad Kasčiūno kandidatūra galėtų būti svarstoma į ministrus, iš dalies tai yra konservatorių partijos vidaus reikalas, matyt, premjerei geriau matyti, kas efektyviau darbus galės padaryti“, – sakė V. Čmilytė-Nielsen.

„Mano spėjimas, sprendžiant iš to, ką pasakė ministras“, – pridūrė Seimo vadovė, paklausta apie L. Kasčiūno kandidatūrą.

Kiek anksčiau pats ministras pareiškė iš ministrės gavęs pasiūlymą susikeisti pareigomis su kitu politiku, tačiau atsisakė. Jis konkretaus politiko neįvardino.

Seimo pirmininkė nesiėmė vertinti A. Anušausko pasitraukimo priežasčių.

„Matyt, kažkokių priekaištų jam buvo, bet aš nenorėčiau spekuliuoti apie priežastis, argumentus“, – sakė parlamento vadovė.

„Aš net neabejoju, kad devyni mėnesiai ar pusmetis yra pakankamas, kad darytume rimtus darbus“, – pridūrė ji.

Premjerė šeštadienį pareiškė, kad ministras traukiasi dėl lūkesčių per likusį kadencijos laikotarpį Lietuvos saugumo labui padaryti „dar daugiau ir greičiau“, o iš ministro šiuo metu tikimasi „maksimalaus įsitraukimo“.

Šeštadienį savo pasitraukimą A. Anušauskas aptarė su prezidentu Gitanu Nausėda.

Po susitikimo su šalies vadovu ministras taip pat užsiminė apie verslo įmones, kurios mėgino papirkinėti krašto apsaugos sistemos darbuotojus, o tokie bandymai buvo užkardyti. Vis tik jis tvirtino, kad minėtos kompanijos „rado atviras duris pas kitus politikus“. Dėl to A. Anušauskas teigė kreipęsis ir į teisėsauga.

Jis atsisakė įvardinti konkrečius papirkinėjimo atvejus, įmones ir politikus.

Seimo pirmininkė teigė apie tokius atvejus nežinanti.

„Ne, man nežinoma apie tokią įtaką“, – sakė politikė.

Prezidentūra teigia, kad sprendimai dėl Krašto apsaugos ministerijos vadovybės kaitos bus priimti kitą savaitę. Pirmadienį G. Nausėda šį klausimą planuoja aptarti su I. Šimonyte.

Ministrus Lietuvoje skiria ir atleidžia prezidentas premjero teikimu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius