Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 10 27

V.Čmilytė-Nielsen su Japonijos pareigūnais aptarė dvišalę partnerystę, saugumo stiprinimą

Tokijuje viešinti Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen su šios šalies pareigūnais penktadienį aptarė strateginę dvišalę bei Indijos ir Ramiojo vandenynų regiono partnerystę, saugumo stiprinimą.
Viktorija Čmilytė-Nielsen
Viktorija Čmilytė-Nielsen / Teodoro Biliūno / BNS nuotr.

„Kadangi vizitas vyksta minint pirmąsias Lietuvos ir Japonijos strateginės partnerystės pasirašymo metines, papasakojau apie šią partnerystę įgyvendinantį Lietuvos institucijų – ministerijų, vyriausybinių agentūrų ir įmonių – veiksmų planą 2023–2025 metais“, – pranešime sakė parlamento vadovė.

„Pasinaudojusi proga pasiūliau Japonijos parlamento komitetus glaudžiau bendradarbiauti su atitinkamais Seimo komitetais, keistis vizitais ir dalyvauti parodose, pavyzdžiui, Baltic Miltech, kad ši strateginė partnerystė stiprėtų“, – pridūrė ji.

Pasak V.Čmilytės-Nielsen, Lietuva ir Japonija yra bendramintės, kurias vienija demokratijos vertybės, pagarba tarptautinėms normoms, įstatymo viršenybės, laisvosios rinkos, žmogaus teisių ir laisvių principams.

„Šiandienos susitikimuose sakiau, kad Indijos ir Ramiojo vandenynų strategijoje Lietuva mato Japoniją kaip svarbią partnerę stiprinant taisyklėmis grindžiamą pasaulio tvarką ir plėtojant ryšius su kitomis šio regiono valstybėmis. Pakviečiau Japonijos parlamento atstovus į kitais metais Seime rengiamą konferenciją Indijos ir Ramiojo vandenynų regiono saugumo tema.“, – sakė ji.

Kiek anksčiau V.Čmilytė-Nielsen susitikimo su moterimis lyderėmis, lankėsi Vasedos universiteto miestelyje, kur vyko gėlių padėjimo ceremonija prie Japonijos diplomato Čiunės Sugiharo atminimo akmens.

Antrojo pasaulinio karo metais dirbdamas Lietuvoje Č.Sugihara padėjo išsigelbėti tūkstančiams žydų.

Seimo pirmininkė vizitą Japonijoje baigs atidarymo kalba didžiausiame Lietuvos kultūrą Japonijoje pristatančiame festivalyje „Lithuania NOW“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius