Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 09 21

V.Čmilytė-Nielsen sveikindama Armėniją su nepriklausomybe pabrėžia siekį nutraukti karą

Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen, sveikindama Armėniją nepriklausomybės dienos proga, reiškia užuojautą dėl žuvusiųjų per karinį konfliktą su Azerbaidžanu bei pabrėžia siekį nutraukti karą, spręsti humanitarinę krizę.
Viktorija Čmilytė-Nielsen
Viktorija Čmilytė-Nielsen / Lukas Balandis / BNS nuotr.

„Reiškiame nerimą dėl karinės agresijos Kalnų Karabache ir nuoširdžiai užjaučiame dėl žuvusiųjų ir sužeistųjų. Sieksime, kad karinė jėga būtų nedelsiant nutraukta, būtų laikomasi įsipareigojimų, o tarptautinė bendruomenė imtųsi priemonių humanitarinei krizei įveikti“, – ketvirtadienį išplatintame pranešime teigė V.Čmilytė-Nielsen, savo vardu pasveikinusi Aleno Simonjano vadovaujamą Armėnijos Respublikos Nacionalinį Susirinkimą.

Seimo pirmininkė linkėjo šaliai stiprybės „šiuo sunkiu metu“.

Savo ruožtu premjerė Ingrida Šimonytė sveikinimo laiške Armėnijos Ministrui Pirmininkui Nikolui Pašinianui išreiškė apgailestavimą, jog ši proga yra temdoma atsinaujinusio konflikto Kalnų Karabache ir Armėnija tebesusiduria su saugumo grėsmėmis, o stabilumas Pietų Kaukaze išlieka trapus.

Ji išreiškė patikinimą, jog Lietuva „išlieka įsipareigojusi per demokratines reformas padėti sustiprinti Armėnijos atsparumą išorinėms ir vidinėms grėsmės“ bei toliau plėsti dvišalius kontaktus tarp valstybių ir žmonių, o taip pat – Armėnijos ryšius su Europos Sąjunga.

„Šiandien, kai Europa susiduria su augančiais iššūkiais savo saugumui, demokratijai ir kertinėms vertybėms, demokratijos turi vienytis glaudžiau nei bet kada anksčiau, remdamos viena kitą ir gindamos taisyklėmis grįsta pasaulio tvarką. Armėnijos vieta yra šioje demokratinėje bendruomenėje ir mes, kartu su partneriais ir sąjungininkais, nuoširdžiai linkime Armėnijai pasisekimo joje įsitvirtinant“, – sakoma I.Šimonytės laiške Armėnijos premjerui.

Nepriklausomybės dienos proga Vyriausybės vadovė nuoširdžiai palinkėjo Armėnijai taikos ir klestėjimo, išreikšdama lūkestį taikiam konflikto regione sprendimui, užtikrinančiam „nepriklausomos Armėnijos suverenitetą ir gerovę šalies žmonėms“.

Praėjus dienai po to, kai Azerbaidžanas pradėjo karinę operaciją Kalnų Karabache, separatistinės armėnų pajėgos trečiadienį sutiko sudėti ginklus ir surengti derybas dėl reintegracijos.

Per maždaug parą trukusį Azerbaidžano antpuolį Kalnų Karabache žuvo 200 žmonių, dar 400 buvo sužeisti, teigia armėnų separatistai.

Armėnija ir Azerbaidžanas į ginčą dėl Kalnų Karabacho teritorijos yra įsitraukusios kelis dešimtmečius ir dėl jos kariavo du karus, paskutinįjį – 2020 metais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius