Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 03 19

V.Mazuronis: A.Anušauskas nepateikė jokių faktų apie kontrabandinių pinigų įtaką partijoms

Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) narys „tvarkietis“ Valentinas Mazuronis tvirtina, kad šio komiteto vadovas konservatorius Arvydas Anušauskas, viešai pranešęs apie šešėlinių pinigų įtaką politinėms šalies jėgoms, komiteto nariams jokių tai įrodančių faktų nepateikė.
Valentinas Mazuronis
Valentinas Mazuronis / Martyno Siruso/adfoto.lt nuotr.

„Šitame komiteto posėdyje jokių faktų ar įrodymų, kuriais būtų galima pagrįsti prielaidas, kad partijos gali būti finansuojamos iš kontrabandinių pinigų, aš neišgirdau, nes jų nebuvo pateikta“, – penktadienį po NSGK posėdžio žurnalistams sakė V.Mazuronis.

Anot jo, NSGK vadovas, „pasakęs viešai tokią informaciją ar kalbėdamas taip, kad buvo galima daryti tokias prielaidas, (...) tai padarė neturėdamas faktų, neturėdamas įrodymų“.

Kita vertus, V.Mazuronis sutiko, kad kontrabanda šalyje didėja didžiuliu mastu. „Jeigu paimsime šios Vyriausybės ekonominę politiką, ji iš esmės skatina kontrabandos didėjimą. Kontrabandininkai, jeigu kam ir turėtų statyti paminklą, o gal jau ir stato, tai premjerui Andriui Kubiliui už jo priimtus sprendimus, kurie sudaro idealias sąlygas kontrabandai plėstis“, – pareiškė „tvarkietis“.

Kontrabandininkai, jeigu kam ir turėtų statyti paminklą, o gal jau ir stato, tai premjerui Andriui Kubiliui už jo priimtus sprendimus, kurie sudaro idealias sąlygas kontrabandai plėstis.

BNS žiniomis, NSGK nariams penktadienį buvo pateikta apibendrinta slapta specialiųjų tyrimų tarnybų pažyma apie kontrabandos mastą šalyje ir galimas kontrabandininkų sąsajas su politikais.

„Mes kalbėjome apie pačią problemą, kuri yra kompleksinė: apie kontrabandos mastą, informaciją iš Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos. Tikrai randama rafinuotų būdų išgryninti pinigus. Kalbėjome apie įvairių institucijų darbo koordinavimą šioje srityje ir teisės aktų tobulinimą. Reikia tai, ką pavyko surinkti per ilgesnį laiką, apibendrinti ir numatyti, ką reikėtų daryti“, – po posėdžio žurnalistams sakė NSGK pirmininkas A.Anušauskas.

Anot jo, kitą savaitę Seime bus pradėtas svarstyti Politinių partijų ir kampanijų finansavimo įstatymo projektas. Jame siūloma numatyti saugiklius, kurie užkirstų kelią šešėlinius pinigus naudoti politinėms partijoms finansuoti.

„Reikia tikrai rimtai pagalvoti dėl galimybes juridiniams asmenims finansuoti partijas. Kita vertus, partijos irgi negali būti paliktos be pinigų“, – kalbėjo NSGK vadovas.

Jis teigė, kad iš tabako ir alkoholio kontrabandos gaunamos lėšos yra legalizuojamos: „Kuriamos fiktyvios įmonės, į jas pervedami pinigai, išgryninami, pinigai keliauja iš vienos sienos pusės į kitą, nes reikia sumokėti už prekes.“

A.Anušauskas šią savaitę per spaudos konferenciją pranešė, kad yra galimybė kasmet legalizuoti pusės milijardo litų vertės turto už neteisėtai gautas pajamas. Jo teigimu, neteisėtai įgytomis lėšomis siekiama daryti įtaką ne tik atstovų Seime turinčioms partijoms, bet ir toms, kurių deleguotų atstovų Seime nėra. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius