-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 10 16

V.P.Andriukaitis apie Jurą Poželą: jis buvo žmogaus teisių arenos priekyje

Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) garbės pirmininkas ir už sveikatą bei maisto saugą atsakingas eurokomisaras Vytenis Povilas Andriukaitis jaunojo bendrapartiečio Juro Poželos mirtį vadina dramatiška netektimi. Politiko teigimu, paskutinės J.Poželos savaitės ligoninėje buvę tragiškos, tačiau viltis, kad jis pasveiks, nebuvo prarasta.
Vytenis Andriukaitis ir Juras Požela
Vytenis Andriukaitis ir Juras Požela / 15min nuotr.

„Labai skaudu, neišpasakytai skaudu. Visų pirma, jauno žmogaus netekti yra baisu mums visiems. Nes ir taip Lietuvoje per daug jaunų žmonių išeina, per didelės, dramatiškos netektys jaunų žmonių. Ir štai neturime Juro“, – sunkiai tramdydamas emocijas 15min teigė V.P.Andriukaitis.

Politikas prisiminė, kad likimas su J.Požela jį suvedė per pastarojo senelį – akademiką fiziką ir bendravardį Jurą Poželą.

„Aš labai gerbiau akademiką, jo tvirtumą, pažiūras, įtaką formuojant Lietuvos mokslų akademijos svorį pasaulyje, pastangas demokratizuoti Tarybų Sąjungos viešąjį gyvenimą, jo pastangas būti priekyje, jis atidarė duris Lietuvos persitvarkymo sąjūdžio steigimui Mokslų akademijoje“, – apie J.Poželos senelį kalbėjo LSDP garbės pirmininkas.

„Juras Požela paprašė manęs, kaip kairiųjų pažiūrų žmogaus, globoti jo anūką Jurą Poželą“, – prisiminimais dalijosi V.P.Andriukaitis.

Anot politiko, J.Požela buvo aktyvus Europos jaunųjų socialistų judėjimo narys, o Lietuvos visuomenėje vis labiau sulaukė visuomenės paramos dėl tvirtos paramos žmogaus teisėms ir dėl to, kad nebijojo kalbėti nepopuliariomis temomis, pavyzdžiui, apie seksualinių mažumų teisių apsaugą.

„Jis visą laiką žmogaus teisių arenoje buvo prieky su kitais kairiaisiais jaunimiečiais“, – tikino V.P.Andriukaitis, pridūręs, kad J.Poželai vartai į Seimą buvo atverti jį įrašant į pirmąjį LSDP sąrašo dešimtuką rinkimuose.

„Mums labai skaudu. Netekome žmogaus modernaus socialdemokratinio jaunimo prasme“, – sakė eurokomisaras, pripažindamas, kad viltis dėl J.Poželos pasveikimo jo neapleido.

„Turėjau viltį, nors žinojau, kad situacija dramatiška, ją sekiau. Viskas buvo daroma, visomis jėgomis gelbėjamas. Paskutinės savaitės buvo tragiškos, jis kankinosi labai smarkiai, liga jį labai išsekino. Užtat turime, ką turime“, – teigė V.P.Andriukaitis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius