-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 07 17

V.Tomaševskis žada vėl siūlyti R.Cytacką į viceministres, premjeras atkerta, kad posto ji negaus

Į naujai įgaliojimus gavusią Vyriausybę Lietuvos lenkų rinkimų akcija (LLRA) siūlys grąžinti visus buvusios šios partijos viceministrus, taip pat ir energetikos viceministrę Renatą Cytacką, sako partijos lyderis Valdemaras Tomaševskis. Tuo metu premjeras Algirdas Butkevičius atkerta, kad R.Cytacka posto tikrai negaus.
Renata Cytacka
Renata Cytacka / Energetikos ministerijos nuotr.

„Aš manau, kad šitai poniai jau per didelis dėmesys Lietuvoje skirtas. Galiu pasakyti, kad mane energetikos ministras užtikrino, kad viceministrai bus priimami atsižvelgiant į jų kompetenciją, ir kad ponia Cytacka, nepaisant jokių asmeninių dalykų, bet vertinant kompetenciją, tikrai šito posto neužims“, – interviu Žinių radijui ketvirtadienį sakė A.Butkevičius.

„Ne, mes nė vieno neketiname keisti, mūsų visi viceministrai bus vėl siūlomi“, – BNS sakė V.Tomaševskis, paklaustas, į kurias ministerijas partija sieks deleguoti naujus viceministrus.

„Ne, mes nė vieno neketiname keisti, mūsų visi viceministrai bus vėl siūlomi“, – sakė V.Tomaševskis.

V.Tomaševskis tvirtino, kad prezidentės bei premjero kritikuotai R.Cytackai išimtis nebus taikoma. Paklaustas, kaip bus suderintas R.Cytackos kandidatūros klausimas su valstybės ir Vyriausybės vadovais, V.Tomaševskis tvirtino, kad klausimas jau išspręstas, tačiau kaip – nedetalizavo.

R.Cytacka buvo vienintelė viceministrė Vyriausybėje, iš pradžių nesutikusi palikti pareigų savo noru.

A.Butkevičius ne kartą priekaištavo J.Neverovičiui dėl R.Cytackos elgesio – ji išgarsėjo, kai prezidentę išvadino melage, ant savo namo Šalčininkų rajone nekėlė valstybinės vėliavos per dvi iš eilės Lietuvos valstybines šventes, tačiau iškėlė Lenkijos vėliavą per Lenkijos valstybinę šventę.

Atgarsį dėl lenkų kalbos vartojimo sukėlė ir R.Cytackos sutuoktinis, Vilniaus rajono savivaldybėje dirbantis Lenkijos pilietis Mariuszas Cezary Cytackis. Jis kreipėsi į Europos Komisiją dėl jam skirtų baudų už atsisakymą laikyti lietuvių kalbos egzaminą.

LLRA iš viso Vyriausybėje buvo delegavusi vieną ministrą – J.Neverovičių ir keturis viceministrus – R.Cytacką, Leokadiją Počikovską, taip pat švietimo ir mokslo viceministrę Editą Tamošiūnaitę, susisiekimo viceministrą Vladislavą Kondratovičių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius