-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2008 12 22

V.Greičius – vis dar pakabintas

Atidėjęs visus biudžeto reikalus Seimas vėl ėmėsi Aukščiausiojo Teismo (AT) pirmininko Vytauto Greičiaus atleidimo iš pareigų. Balsuoti dėl to Seimas nesiryžo, tad V.Greičiaus atleidimą ketinama toliau svarstyti šiandien popietę.
Vytautas Greičius
Vytautas Greičius / Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr.

Naujienų portalas 15min.lt primena, kad V.Greičiaus įgaliojimai pasibaigė jau liepos 8 dieną, tačiau Seimas prezidento dekretą jį atleisti du kartus yra atmetęs.

Seimo opozicija stebėjosi, kodėl tokiu įtemptu metu būtinai imtasi V.Greičiaus atleidimo. Seimūnai bandė išsiaiškinti, ar išties Prezidentūra griebėsi šantažo: arba V.Greičiaus atleidimas, arba prezidentas vilkins biudžeto ir jį lydinčių įstatymų pasirašymą. Dekretą pristatęs prezidento patarėjas Lauras Bielinis ragino nesivadovauti paskalomis ir nesieti atleidimo su biudžetu. Jis priminė, kad V.Greičiaus įgaliojimai pasibaigė dar vasarą.

Su prezidento dekretu kita kandidatūra į AT pirmininko postą pateikta kol kas nebuvo. Seimo nariai nusprendė nutarimo projektą dėl atleidimo toliau svarstyti šiandien 15 valandą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius