-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 05 17

Vadinamojoje motinystės išmokų byloje teismas paskyrė kompleksinę ekspertizę

Vilniaus miesto 1 apylinkės teismas, nagrinėdamas D.K. (g 1970 m.) baudžiamąją bylą dėl sukčiavimo stambiu mastu, kaltinamosios prašymu paskyrė kompleksinę finansų – darbo ekonomikos ekspertizę, kurią pavesta atlikti Lietuvos teismo ekspertizės centro Ekonominių ekspertizių skyriui.
Teismas
Teismas / Ramūno Danisevičiaus/Scanpix nuotr.

Kaip teigiama teismo pranešime, D.K. yra kaltinama, kad dirbdama vienos uždarosios akcinės bendrovės direktore ir būdama vienintele šios bendrovės akcininke, 2008 metų pradžioje nepagrįstai pasididino savo darbo užmokestį, jai buvo išmokėta gerokai didesnė motinystės pašalpa, dėl to Valstybinio socialinio draudimo fondo valdybai (Sodrai) padaryta 34 tūkst. litų žala.

Teisminio nagrinėjimo metu kaltinamoji ir jos gynėjas ginčijo VSDFV Vilniaus skyriaus specialistės išvadas dėl VSDF biudžetui padarytos žalos, abejojo specialisto kvalifikacija, išvados išsamumu, prašė teismą gauti papildomą specialisto išvadą, kurioje būtų atsakyta į klausimus ar D. Kmieliauskienė, būdama vienintele bendrovės akcininke, galėjo pati, kaip direktorė, nustatyti sau norimo dydžio atlyginimą, ar įmonėje buvo lėšų mokėti direktorei jos nustatytą atlyginimą, ar atlyginimo pakėlimas nuo 1200 Lt iki 4200 Lt bei 7450 litų įmonės direktorei, kuri yra aukštos klasės specialistė, prieštarauja Darbo kodekso nuostatoms ir kitiems teisės aktams.

Kaltinamoji taip pat paaiškino, jog ji, būdama bendrovės direktore, savo atlyginimą pradėjo didinti nuo 2008 metų kovo mėnesio atsižvelgdama į atliekamo darbo apimtį – ji organizavo visą įmonės darbą, apmokydavo kitus darbuotojus, įmonė turėjo pakankamai užsakymų darbams, paskutinį ketvirtį gautas įmonės pelnas jai leido tai daryti.

Teismas, siekdamas įvertinti, ar kaltinamoji prieš kreipdamasi motinystės pašalpos, pagrįstai, t.y. atsižvelgdama į darbų padidėjimą, gaunamą pelną, atliekamo darbo laiko trukmę bei sudėtingumą, padidino savo darbo užmokestį, paskyrė kompleksinę finansų – darbo ekonomikos ekspertizę.
 


Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius