Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 09 04

Narkotikų prekeiviai pribloškia atvirumu: 15min eksperimentas atskleidė, kaip mokiniams parduodami kvaišalai

„Iš pradžių, kaip ir kiekvienas vaikas, nesuprasdavau, ką vartoju, todėl esu ne vieną kartą nualpusi ir apsinuodijusi, nes neapskaičiuodavau“, – atviravo 16-os metų moksleivė iš Kauno. Šios patirtys merginos neatgrasė. Ji ir nemažai jos bendraamžių norėdami greitai ir pigiai gauti kvaišalų žaidžia „rusišką ruletę“ – retas kuris žino, kokias medžiagas vartoja. 15min tyrimas atskleidė – pačių įvairiausių narkotinių medžiagų įsigyti Lietuvoje labai paprasta. Tiek suaugusiesiems, tiek ir vaikams. Specialistai kalba apie naują epidemiją mokyklose, o valstybės institucijos sutrikusios ir nė nenutuokia apie tikrąjį problemos gylį bei mastą.

15min Tyrimų skyriaus žurnalistų kalbintų kai kurių narkotikų prekeivių atviravimai pribloškia. Siekdami užsiauginti ir plėsti lojalių klientų ratą, į populiariausius paauglių vartojamus kvaišalus įmaišo net fentanilio.

Šis priklausomybę skatinantis sintetinis opioidas yra 50 kartų stipresnio poveikio nei heroinas. Du miligramai fentanilio gali būti mirtini, priklausomai nuo kūno masės, toleravimo ir kitų sąlygų.

Liepos mėnesį JAV sukrėtė žinia apie žymaus Holivudo aktoriaus Roberto De Niro 19-mečio anūko Leandro mirtį. Mirties priežastis – mirtinas fentanilio ir kitų sintetinių narkotinių medžiagų mišinys. Leandrui mirtiną tabletę pardavusi moteris sulaikyta. JAV žiniasklaidoje skelbta, kad ji galėjo žinoti, jog prekiauja sveikatai pavojingomis medžiagomis.

Mirtini pavojai gali tykoti ne tik nežinomoj vartojamų mišinių sudėty, pavojinga yra ir jų sukeliama būsena.

„Maniau, kad nieko blogo nenutiks, tačiau buvom miške ir prasidėjo haliucinacijos. Pamačiau labai ryškų ir gražų drugelį. Pradėjau bėgti link autostrados ir gaudyti jį. Man draugas papasakojo, kad aš gaudžiau kažką, ko jis nematė. Aš bėgau paskui nieką ir į kelią“, – 15min pasakojo aštuntos klasės moksleivė iš Kauno. Po autostradą besiblaškiusią merginą tąkart išgelbėjo draugas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius