Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 02 17

„Vakaryje“ – ašarų nepraleidžianti poezija su G.Savicku

Renginių salėje „Vakaris“ pristatomas šmaikštus, sarkastiškas ir labia juokingas vakaras pažymėtas šūkiu „Kam dainuot negyvai, jei gali nedainuot gyvai?“, kurio metu aktorius Giedrius Savickas viešai nagrinės lietuvišką popmuziką.
Aktorius G.Savickas su humoru nagrinės lėkštus lietuviškos popmuzikos tekstus.
Aktorius G.Savickas su humoru nagrinės lėkštus lietuviškos popmuzikos tekstus. / „Vakario“ nuotr.

Kadangi daugelį populiarių šlagerių atlikėjų sunku išgirsti gyvai, G.Savickas ryžosi gyvai atlikti arba tiesiog išgliaudyti populiarių Lietuvos estrados atlikėjų dainuojamosios poezijos giluminius riešutus lyg perlus, panirdamas į jų neišsemiamus klodus kiek išgalės giliau. Vakaro eigoje skambės tokių Lietuvos estrados ryklių kaip SEL, „69 danguje“, NEO, „Pikaso“, Berneen, Deivydo Zvonkaus, Radži, Baggy B kūriniai, kurių pavadinimai ne ką mažiau spalvingi. Bus galima klausytis „Meilės simfonijos“, „Sombrero“, „Gražioj šaly“, „16 metų“, „Čiuožki“ ir kitų ne tik pavadinimais, bet ir savo turiniu turtingų kūrinių.

Tai aktoriaus Giedriaus Savicko eksperimentas, kurio metu jis humoro forma nagrinėja lietuviškos popmuzikos geriausius ir žinomiausius kūrinius, abejingų nepaliks. Jam talkins pianistas Dima Golovanovas, kuriam patikėta muzikaliai apipavidalinti Giedriaus skaitomas eiles.

Žinomas vyras neslepia, kad idėja surengti tokio stiliaus pasirodymą gimė iš nevilties – jam tiesiog pabodo klausytis iš radijo ir televizijų eterio nuolat sklindančių lėkštų lietuviškų dainų tekstų: „Mano eksperimento tikslas – įrodyti, kad tekstai gali būti interpretuojami įvairiai. Galbūt net visiškai kitaip nei nuskamba dainoje. Dažniausiai mes klausydami dainos nesusimąstome apie tekstą ir kas juo norima pasakyti. Nesigiliname į esmę, nes jos ten iš viso ir nėra. Arba tekstas radikaliai neatitinka muzikos diktuojamos nuotaikos“, - teigė jis.

Renginys „Waterproof poetry“ - penktadienį, 20 val., „Vakario“ salėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius