-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 05 13

Valdantieji išsaugojo Vyriausybės mundurą

Valdančioji koalicija ketvirtadienį Seime įrodinėja, kad dar yra pakankamai stipri ir vieninga. Centro dešinieji atmetė opozicijos paruoštą neigiamai Vyriausybės darbą vertinančią rezoliucij1. Tiesa, ministrų kabineto darbą giriančios rezoliucijos taip pat nepavyko priimti dėl Seimo statuto formalumų.
Arūnas Valinskas
Arūnas Valinskas ragino „baigti cirkus". / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Vyriausybei pateikus ataskaitą už 2009 metus, parlamentarai paruošė dvi ją vertinančias rezoliucijas. Valdantieji siūlė įvertinti Ministrų kabineto darbą teigiamai, opozicija – neigiamai.

Alternatyviu balsavimu Seimas atmetė opozicijos paruoštą dokumentą. Už valdančiųjų siūlytą rezoliuciją balsavo 68 Seimo nariai, prieš – 57. Tuomet buvo balsuojama dėl Vyriausybę palaikančios rezoliucijos, ją palaikė 71 parlamentaras, prieš 57, susilaikė 3 politikai. Tačiau pagal Statutą rezoliucijos priimamos, jei joms prieštarauja ne daugiau nei trečdalis – 48 Seimo nariai. Kadangi šįkart nepalaikančiųjų buvo daugiau, Seimas turės redaguoti dokumentą.

„Balsavimas dėl rezoliucijos labai aiškiai parodė tam tikrą apsisprendimą, nors realios jos reikšmės nėra“, – konstatavo premjeras Andrius Kubilius.

Tuo tarpu Tautos prisikėlimo partijos lyderis Arūnas Valinskas ragino „baigti cirką“, mat dėl Vyriausybės ataskaitos Seimo pozicija ir opozicija audringai pešėsi jau antrą plenarinį posėdį. Iš tiesų rezoliucija dėl Vyriausybės ataskaitos neturi jokios juridinės galios, tiesiog atspindi bendras tendencijas Seime.

Ketvirtadienį prieš balsuojant dėl rezoliucijų valdantieji, kaip ir antradienį svarstant Vyriausybės ataskaitą, kartojo, kad ministrų kabinetas pernai dirbo labai gerai. Tuo tarpu opozicija žėrė aršią kritiką.

„Rimtų argumentų prieš Vyriausybės darbą nebuvo pateikta, todėl galima drąsiai balsuoti dėl paramos jai“,  – sakė valdančiosios Tėvynės sąjungos frakcijos seniūnas Jurgis Razma.

„Skaičiai ir situacija šalyje rodo, kad mes negalime vertinti pozityviai pateiktos ataskaitos ar Vyriausybės veiksmų praėjusiais metais“, – atšovė vienas socialdemokratų lyderių Juozas Olekas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius