-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 12 17

Valdantieji nori daugiau įtakos Vyriausiojoje tarnybinės etikos komisijoje

Seimas po pateikimo pritarė pataisoms, kuriomis siūloma keisti Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos (VTEK) sudarymo tvarką, numatant didesnes galias Seimui. Opozicija piktinasi, kad taip valdantieji nori į komisiją pasodinti savo žmones.
Kęstas Komskis
Kęstas Komskis - vienas projekto iniciatorių. / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Už pataisas antradienį balsavo 57 Seimo nariai, prieš – 29, 3 susilaikė.

Parlamentarai pritarė Seimo pirmininkės siūlymui pataisas svarstyti skubos tvarka, sekantis jų svarstymas numatomas ketvirtadienį.

Pataisas užregistravo „tvarkietis“ Kęstas Komskis, Darbo partijos atstovas Vytautas Gapšys, Lietuvos lenkų rinkimų akcijos narė Daiva Tamašunienė ir socialdemokratė Irena Šiaulienė.

Projektu siūloma keisti komisijos sudarymo tvarką ir numatyti, kad joje dirbtų ne penki kaip dabar, o šeti nariai. Du iš jų galėtų siūlyti Seimo pirmininkas. Šiuo metu parlamento pirmininkas gali siūlyti vieną komisijos narį. Pagal dabar galiojantį įstatymą po vieną kandidatą turi teisę teikti prezidentas, Aukščiausiojo Teismo pirmininkas, Vyriausybės vadovas ir Lietuvos savivaldybių asociacijos prezidentas.

Komisijos sudėtį tvirtina Seimas.

Opozicijos atstovai posėdyje piktinosi, kad, priėmus pataisas, komisija taps politizuota. Be to, anot jų, padidinus komisijos narių skaičių, balsai dažnai gali pasiskirstyti po lygiai, ir komisija gali apskritai nebepriimti jokių sprendimų.

„Tvarkietis“ Andrius Mazuronis tvirtino, kad pataisomis norima ne politizuoti komisijos darbą, bet padaryti jį skaidresnį ir efektyvesnį.

Konservatorius Rimantas Jonas Dagys siūlė Seimui paprašyti, kad savo išvadas dėl projekto pateiktų Specialiųjų tyrimų tarnyba, tačiau parlamentarai su tuo nesutiko.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius