Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2010 12 06

Valdininkai „tryliktojo atlyginimo“ šiemet negaus

Vyriausybė savo pasitarime pirmadienį pritarė nuostatai, kad metų pabaigoje valstybės ir savivaldybių tarnautojams šiemet nebūtų mokamos premijos iš pinigų, sutaupytų darbo užmokesčio fondui.
Laikinasis Vyriausybės kancleris Deividas Matulionis
Ministro pirmininko kancleris Deividas Matulionis / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Taip pat rekomenduota tokių sprendimų nepriimti ir valstybės ar savivaldybių įmonėms bei jų kontroliuojamoms akcinėms bendrovėms, nors šis sprendimas yra tik patariamojo pobūdžio.

Ministro pirmininko kancleris Deividas Matulionis sakė, kad sankcijos už šios tvarkos nesilaikymą negali būti taikomos. „Bet tada kyla klausimas, ar tai institucijai kitais metais nereikia mažinti finansavimo“, – pabrėžė jis. Pasak pareigūno, paaiškėjus, kad kažkurioje įstaigoje ar įmonėje buvo išmokėtas vadinamasis tryliktasis atlyginimas,  premijoms skirtą sumą būtų galima išskaičiuoti iš darbo užmokesčio fondo.

Preliminariais skaičiavimais, jeigu visiems Lietuvos valdininkams būtų mokamas „tryliktasis atlyginimas“, tai sudarytų 60–80 mln. Lt sumą. Tačiau D.Matulionis tvirtino, kad net „pačiais geriausiais laikais“ premijų metų pabaigoje negaudavo visi tarnautojai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius