-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
03 24

Valinskai turi šeimos planą. Ekspertai paaiškina, kaip reikėtų rengtis krizėms

Ekspertai sako, kad nors tiesioginio užpuolimo grėsmė Lietuvai artimiausiu metu yra labai menka, šeimos ir darbovietės turėtų pasitarti dėl plano, kaip veikti ekstremaliųjų situacijų metu. Be karinių grėsmių, gali ištikti ir mažesnio masto problemos, kurioms nepasirengus gali kilti pavojų – tarkim, elektros tiekimo sutrikimai, gaisras. Laidų vedėjas Arūnas Valinskas atskleidė, kad su sūnų šeimomis yra apsikalbėję, kaip bandytų veikti ištikus nelaimei.

Ekspertai atkreipia dėmesį, kad gresiant ar susidarius ekstremaliajai situacijai, šeima turi būti pasirengusi pasirūpinti savimi 72 valandas.

Tokiomis sąlygomis maisto ir vandens tiekimas gali būti sutrikęs, todėl reikia turėti pasiruošus maisto atsargų. Ne mažiau aktualus energijos šaltinių (generatorių), šviesos šaltinių (žibintuvėliai, žvakės) ir šiltų rūbų paruošta atsarga.

Krizės metu ypač svarbu klausytis valstybės instrukcijų, todėl pravartu pasirūpinti radijo imtuvu su papildomais elementais, jei kitas ryšys sutriktų, pravartu turėti ir grynųjų. Daugiau patarimų pateikiama interneto svetainėje lt72.lt.

Valinskų planas

Dalis lietuvių dėl karo grėsmės ėmė dairytis būsto užsienyje. Valinskai turi namą Šiaurės Kipre ir dabar papildomai užsienyje nekilnojamojo turto nesidairo.

„Esame su šeima taręsi, kad jei kas nors nutinka, neduok Dieve, tai sūnus, kaip profesionalus karys, lieka. Aš lieku.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius