-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 05 13

Valstybės kontrolės išvadas dėl Privalomojo sveikatos draudimo fondo biudžeto analizuos STT

Valstybės kontrolės išvadas dėl Privalomojo sveikatos draudimo fondo (PSDF) biudžeto naudojimo analizuos Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT), kuri spręs, ar yra pagrindas pradėti ikiteisminį tyrimą dėl Valstybinės ligonių kasos (VLK) vadovų veiksmų, penktadienį rašo dienraštis „Lietuvos žinios“.
STT pastatas
STT pastatas / „Scanpix“ nuotr.

Antradienį gavusi sveikatos apsaugos ministro Raimondo Šukio prašymą įvertinti, ar VLK vadovų veiksmuose nebūta piktnaudžiavimo, Generalinė prokuratūra (GP) visą medžiagą perdavė STT, sakė generalinio prokuroro patarėja ryšiams su visuomene Vilma Budėnienė.

STT atstovė spaudai Julija Antanaitienė patvirtino, kad medžiaga iš Generalinės prokuratūros gauta trečiadienį po pietų, tačiau kol kas neaišku, kas atliks jos analizę ir kiek ji truks.

Valstybės kontrolė paskelbė, kad PSDF biudžetas 2010 metais turėjo daugiau kaip 0,5 mlrd. litų perteklių, tačiau surinkus daugiau nei planuota lėšų PSDF biudžetas nebuvo peržiūrimas, o pinigai laikyti banke.

Auditoriai nurodė, kad nebuvo išnaudotos visos galimybės PSDF biudžeto lėšas panaudoti efektyviau asmens sveikatos priežiūros paslaugoms apmokėti, nes VLK turimų viršplaninių lėšų nenaudojo suteiktų paslaugų visai vertei apmokėti, o sudarė terminuotųjų indėlių sutartis (700 mln. litų per 2010 metus).
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius