Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 03 23

Valstybinę darbo inspekciją užplūdo skundai

Ekonomikos nuosmukio laikotarpį atspindinčius pažeidimus patvirtina Valstybinėje darbo inspekcijoje gaunamų piliečių skundų, prašymų bei paklausimų statistika: dar prieš 3–4 metus jų buvo gaunama apie 5–7 tūkst. per metus, o praėjusiais metais gauta jau daugiau kaip 11 tūkst.
Rašymas
Rašymas / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Šis skaičius didėja ir toliau: per du šių metų mėnesius, palyginti su praėjusių metų tuo pačiu laikotarpiu, jų padaugėjo dar trečdaliu, praneša Valstybinė darbo inspekcija.

Pusę visų skundų sudaro klausimai, susiję su darbo užmokesčiu, dar apie 30 proc. – su darbo sutarčių sudarymu ir nutraukimu.

Pasak pranešimo, gaunama pranešimų apie vokeliuose mokamus atlyginimus, o pastaruoju metu vis daugiau darbdavių naudoja ir kitokią neteisėtai gautų pajamų slėpimo formą: darbo sutartis įteisina ne visam etatui ir likusius pinigus išmoka vokeliuose. VDI teigimu, nors Valstybinės mokesčių inspekcijos statistika sako, kad šiemet pranešimų apie vokeliuose mokamus atlyginimus gerokai sumažėjo, tačiau šiam sumažėjimui, matyt, irgi turi nemažai įtakos baimė netekti darbo.

Nedeklaruotų pajamų ypatumai Lietuvoje, kaip ir kitose Europos Sąjungos šalyse, yra panašūs: reiškinys ypač paplitęs tarp bedarbių, studentų, namų ūkio priežiūros paslaugų, netipinio, sezoninio darbo sektoriuose, statybų, remonto bei kitų paslaugų sferose. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius