-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 06 22

Verslininko Ž.Buzo grobikai pasiųsti už grotų

Marijampolės verslininką Žydrūną Buzą pagrobę, tris savaites įkaitu laikę ir išpirkos už jį prašę kauniečiai išgirdo teismo sprendimą.
Trys kaltinamieji teismo verdikto laukė belangėje, tuo tarpu R.Laimus, kuriam buvo skirta lygtinė bausmė, taip ir nebuvo suimtas.
Trys kaltinamieji teismo verdikto laukė belangėje, tuo tarpu R.Laimus, kuriam buvo skirta lygtinė bausmė, taip ir nebuvo suimtas. / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.
Temos: 2 Verslas Teismas

Teisėjas Romualdas Lincevičius vakar paskelbė, jog teismui pateikti įrodymai leidžia teigti, kad pagrindiniu 2008 metų pavasarį įvykdyto prieštaringai vertinamo verslininko pagrobimo organizatoriumi buvo kaunietis Artūras Račkelis. 39 metų vyrui Kauno apygardos teismo teisėjas skyrė 7 metus ir 6 mėnesius nelaisvės.

A.Račkeliui talkinę jo sėbrai sulaukė švelnesnių bausmių. 27 metų Deividas Snapkauskas už pagrobto Ž.Buzo saugojimą bei kitus, su šia istorija nesusijusius nusikaltimus, už grotų pasiųstas 4 metams. Dainiui Lukošenkinui teismas skyrė 90 parų arešto, o Renaldą Laimų nuteisė kalėti 3 metus, bausmę atidedant dvejiems metams.

„Manau, kad byloje nėra tiesioginių įrodymų, kad mano ginamasis dalyvavo šiame nusikaltime“, – po teismo posėdžio pasakojo A.Račkelį gynęs advokatas Artūras Bauža, patikinęs, jog šį nuosprendį skųs aukštesnės instancijos teismui.

Kankintas ir badu marintas Ž.Buzas bei jo žmona Aušra Buzienė iš A.Račkelio siekė prisiteisti po vieną milijoną neturtinės žalos. Teisėjas R.Lincevičius šias sumas įvardino nepagrįstomis ir pagrindiniam kaltinamajam nurodė sumokėti 65 tūkst. Lt, skirtus A.Buzui bei 35 tūkst. Lt, skirtus jo žmonai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius