-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 11 25

Vidaus reikalų ministerija sprendimus dėl BPC žada šią savaitę

Vidaus reikalų ministerija (VRM) sulaukė Bendrojo pagalbos centro (BPC) atsakymo į centre atlikto audito išvadas, sprendimus dėl jų žadama priimti šią savaitę.
Bendras pagalbos telefonas
Bendras pagalbos telefonas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Kaip BNS pirmadienį sakė ministerijos atstovas Valdas Kaminskas, BPC su išvadomis „didesne ar mažesne dalimi sutiko“.

„Mes esame gavę tą BPC raštą. Jo turinio per daug neatskleidinėjame. (...) Dalis pastebėjimų buvo dėl auditorių išvadų, kitaip tariant, BPC iš dalies sutiko su tomis išvadomis, ir yra tam tikros rekomendacijos auditorių, kuriomis, jau baigiama sutarti, kad ir bus vadovaujamasi“, – kalbėjo V.Kaminskas.

Pagal rekomendacijas bus parengti sprendimai, kuriuos paviešinti ministerija žada savaitės pabaigoje.

„Ministras davė nurodymą parengti reikiamus sprendimus, kurie greičiausiai bus įforminti ministro įsakymo forma“, – teigė ministerijos atstovas.

VRM atlikto audito ataskaitoje nurodoma, kad BPC, rengdamas techninių reikalavimų ryšio operatoriams aprašą, nepagrįstai nenustatė reikalavimo gauti iš ryšio operatorių vietos nustatymo duomenis apie skambinančiuosius iš įrenginių be SIM kortelių.

VRM atlikto audito ataskaitoje nurodoma, kad BPC, rengdamas techninių reikalavimų ryšio operatoriams aprašą, nepagrįstai nenustatė reikalavimo gauti iš ryšio operatorių vietos nustatymo duomenis apie skambinančiuosius iš įrenginių be SIM kortelių.

Auditoriai konstatavo, jog BPC nesiėmė aktyvių veiksmų užtikrinti, kad kai kurie ryšio operatoriai spartintų tam reikalingų sprendimų įdiegimą savo tinkluose.

Nagrinėdami vietos nustatymo įrangos kompensavimo klausimą, VRM auditoriai nustatė, kad 2008–2012 metais judriojo ryšio operatoriams bendra kompensuota vietos nustatymo įrangos įsigijimo, įdiegimo (pritaikymo), atnaujinimo ir veikimo palaikymo išlaidų suma sudarė 6,5 mln. litų.

Auditorių nuomone, kompensuodamas šias išlaidas, BPC neužtikrino Vyriausybės patvirtinto Vietos nustatymo įrangos įsigijimo, įdiegimo (pritaikymo), atnaujinimo ir veikimo palaikymo išlaidų kompensavimo valstybės lėšomis tvarkos aprašo reikalavimo – įvertinti išlaidų poreikio pagrįstumą ir faktiškai patirtų išlaidų pagrįstumą – įgyvendinimo.

VRM audito ataskaitoje taip pat pažymima, kad nėra pagrindo teigti, jog dalis BPC reikmėms skirtų lėšų galėjo būti panaudotos ne pagal paskirtį.

Audito metu nustatyta, kad visas centro veiklai užtikrinti įsigytas ir perduotas turtas yra reikalingas. Tačiau ne visais atvejais užtikrintas efektyvus valstybės biudžeto lėšų panaudojimas, nes BPC informacinės sistemos galimybės bei įsigyta įranga nėra pilnai panaudojama, nepakankamai pagrįstas BPC skyrių personalo (operatorių) poreikis, o BPC Vilniaus, Klaipėdos ir Alytaus skyriuose kol kas panaudojama tik iki 30 proc. operatoriams įrengtų darbo vietų.

„Išnagrinėję BPC sąveiką su pagalbos tarnybomis, VRM auditoriai konstatuoja, kad BPC sąveiką su policijos ir priešgaisrinės gelbėjimo tarnybomis vykdo tinkamai, tačiau Greitosios medicinos pagalbos įstaigos nesilaiko Vyriausybės ir sveikatos apsaugos ministro priimtų teisės aktų reikalavimų perduoti BPC pagalbos skambučių numeriais 03, 033, 103 administravimo funkcijas ir greitosios medicinos pagalbos dispečerines tarnybas integruoti į BPC“, – teigia ministerija.

BPC veiklos auditas atliktas po įvykio šalia Panevėžio, Dembavoje, kai bendruoju pagalbos telefonu skambinusi mergina pagalbos nesulaukė. Ji buvo išžaginta, nužudyta ir sudeginta.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius