-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 02 23

Vidaus reikalų ministras Raimundas Palaitis: administracines paslaugas žmogus turi gauti greičiau ir pigiau

Vidaus reikalų ministerija (VRM) ragina valstybės įstaigas ir institucijas peržiūrėti populiariausias gyventojams teikiamas administracines paslaugas bei sudaryti sąlygas jas gauti greičiau ir pigiau. Parengta metodika, leisianti rasti optimaliausią sprendimą, kaip tai padaryti.
Raimundas Palaitis
Raimundas Palaitis / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Per dvidešimt metų įvairių institucijų teikiamos paslaugos buvo nuolat plėtojamos ir tobulinamos, prikurta įvairių informacinių sistemų ir duomenų bazių. Tačiau norėdamas gauti eilinę pažymą, dažnas žmogus vaikomas iš įstaigos į įstaigą ir patiria nemaža nepatogumų“, – sako vidaus reikalų ministras Raimundas Palaitis.

VRM siūlo kiekvienai valstybės įstaigai ar institucijai išsirinkti ne mažiau kaip penkias populiariausias administracines paslaugas, pagal parengtą metodiką įvertinti jas ir apsispręsti, kaip sumažinti paslaugos gavimo laiką bei piliečio patiriamas išlaidas.

Pasak vidaus reikalų ministro R. Palaičio, metodika išbandyta praktiškai, vertinant kai kurias administracines paslaugas vidaus reikalų sistemoje. Pavyzdžiui, paskaičiuota, kad norėdamas pasikeisti ar gauti asmens tapatybės kortelę arba pasą, žmogus sugaišta maždaug 1,5 valandos ir patiria 9,4 lito papildomų išlaidų, neskaičiuojant valstybinės rinkliavos už dokumento išdavimą.

„Esu įsitikinęs, kad gauti asmens tapatybės kortelę arba pasą, o ir kitas panašias paslaugas, tikrai įmanoma greičiau ir pigiau“, – teigia R. Palaitis.

Supaprastinti administracinių paslaugų procedūras bei padaryti šias paslaugas lengviau prieinamas žmogui, šiais metais primygtinai siūloma tik ministerijoms. Savivaldybės, Vyriausybei pavaldžios įstaigos ir institucijos tai gali daryti savo nuožiūra.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius