-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 03 21 /09:08

Vidaus reikalų ministras Raimundas Palaitis įteikė Andriui Kubiliui atsistatydinimo pareiškimą

Vidaus reikalų ministras Raimundas Palaitis trečiadienio rytą atvyko pas premjerą Andrių Kubilių ir įteikė jam savo atsistatydinimo pareiškimą.
Raimundas Palaitis
Raimundas Palaitis / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Trečiadienį Irena Degutienė sakė abejojanti, kad R.Palaitis atneš atsistatydinimo pareiškimą premjerui.

„Pradedu kažkaip ir abejoti, nes ne kartą jau yra R.Palaitis apgavęs“, – interviu Žinių radijui trečiadienį sakė I.Degutienė.

„Pradedu kažkaip ir abejoti, nes ne kartą jau yra R.Palaitis apgavęs“, – interviu Žinių radijui trečiadienį sakė I.Degutienė.

R.Palaičio atstovė Ramunė Hazir antradienį pranešė, kad ministras pasirašė atsistatydinimo pareiškimą ir premjerui Andriui Kubiliui jį įteiks trečiadienį ryte.

Apie atsistatydinimą R.Palaitis paskelbė pirmadienį po susitikimo su prezidente Dalia Grybauskaite ir premjeru Andriumi Kubiliumi.

„Matydamas tokią sudėtingą situaciją aš nemanau, kad mano asmuo turėtų trukdyti Lietuvai žengti į priekį ir artimiausiu metu atnešiu atsistatydinimo pareiškimą“, – prezidentūroje po susitikimo žurnalistams sakė ministras.

Įstatymas numato, kad raštu gautą ministro atsistatydinimą premjeras ne vėliau kaip per 5 darbo dienas teikia prezidentui, o ministras atstatydintu laikomas nuo prezidento dekreto įsigaliojimo dienos. Prezidentas gali pavesti ministrui eiti pareigas, kol premjero teikimu bus paskirtas naujas ministras.

Įtampa valdančiojoje koalicijoje kilo, kai vidaus reikalų ministras R.Palaitis prieš premjero valią vasario 15 dieną iš Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) direktoriaus pareigų atleido Vitalijų Gailių ir jo pavaduotoją Vytautą Giržadą.

Ministras juos atleido remdamasis Valstybės saugumo departamento apibendrinta informacija apie tyrimus poligrafu aiškinantis, kas nutekino informaciją apie teisėsaugos planuojamas operacijas dėl banko „Snoras“.

Premjero A.Kubiliaus teigimu, šis žingsnis buvo nemotyvuotas ir skubotas. Ministro sprendimą parėmė prezidentė Dalia Grybauskaitė, kuri iš pradžių netenkino premjero teikimo atleisti R.Palaitį iš pareigų ir pasiūlė ginčą spręsti politinėmis priemonėmis Seime.

Papildyta. Vidaus reikalų ministerijos pranešime spaudai rašoma, kad R.Palaitis savo pareiškime nurodė, jog remdamasis Lietuvos Respublikos Vyriausybės įstatymo 10 straipsnio 2 dalimi atsistatydina nuo šių metų kovo 26 d.

„Tokį žingsnį žengiau supratęs, kad iš akligatvio, į kurį Vyriausybę įstūmė konservatorių veiksmai, galimi du išėjimai – arba ministro perbėgimas pas kitus ir besąlygiškas jų valios vykdymas (turim tokių pavyzdžių) arba atsistatydinimas. Esu žodžio žmogus, todėl apsispręsdamas dėl pasitraukimo, siekiu, kad būtų įgyvendintas pirmadienį prezidentūroje pasiektas susitarimas, o teisingumą FNTT vadovų atžvilgiu vykdytų teismai, o ne jais pasijutę politikai“, – sako ministras R. Palaitis.

Gavęs šį ministro pareiškimą, ministras pirmininkas ne vėliau kaip per 5 darbo dienas ministro atsistatydinimą turi teikti Lietuvos Respublikos prezidentei.

„Kaip jau ne kartą sakiau, nesigailiu dėl savo sprendimų, ir jeigu reikėtų, pakartočiau viską taip pat. Esu dėkingas visiems už palaikymą ir tikiuosi, kad mano pasitraukimas išspręs ne tik Vyriausybės, bet ir koalicijos bėdas bei leis visiems susitelkti sprendžiant valstybei svarbius klausimus“, – teigia R. Palaitis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius