-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 01 15

Vienija jėgas didinant skrydžių skaičių

Į Vilnių bus bandoma pritraukti daugiau skrydžių bendrovių. Sostinės bei oro uosto valdžia susirūpino, kad, sumažėjus tiesioginių skrydžių į Vilnių, į šią Europos kultūros sostinę turistams tapo sunku patekti.
Vilniaus oro uostas
Vilniaus oro uostas / J. Kalinsko fotografija

Trečiadienį Vilniaus meras Juozas Imbrasas, susitikęs su Tarptautinio Vilniaus oro uosto (TVOU) laikinai direktoriaus pareigas einančiu Vitu Šacikausku tarėsi, kaip į oro uostą būtų galima pritraukti daugiau skrydžių.

„Artimiausiu metu surengsime išplėstinį susitikimą su kiek galima daugiau šalių didžiųjų oro linijų atstovais ir tarsimės dėl naujų reisų“, – sakė mero atstovas spaudai Audrius Gelžinis. Jo teigimu, pagrindinis dalykas, kuriuo, bus viliojamos kompanijos, kad turizmui Europoje mažėjant, Vilniaus prognozės kitokios. „Kadangi šie metai mums ypatingi – esame Europos kultūros sostinė – prognozuojama, kad Vilniuje šiemet apsilankys daugiau ne įprasta turistų. Oro linijų kompanijos galėtų pasinaudoti šia proga sunkmečio akivaizdoje“, – sakė A.Gelžinis.

Pigių skrydžių nenori

Meras Vilniaus oro uosto vadovui siūlė kreiptis į pigius skrydžius parduodančias kompanijas. Tačiau oro uostas šį pasiūlymą vertino gana skeptiškai, nes, anot V.Šacikausko, pigių skrydžių bendrovės nori išskirtinių sąlygų, pavyzdžiui, mažų mokesčių. „Suteikdami šias sąlygas pigioms oro linijoms, pažeistume lygios konkurencijos įstatymą ir už tai gal net gautume baudų“, – sakė V.Šacikauskas. Anot jo, dėl to skrydžius nutraukti gali pagrasinti dabar skraidančios bendrovės. „Jei jiems paliktume keturis kartus didesnius mokesčius, o naujiems klientams sumažintume, manau, tai būtų neteisinga“, – sakė V.Šacikauskas.

Laikino oro uosto vadovo teigimu, oro uoste neužtenka vien padidinti skrydžių skaičių, reikia, kad jie ir neštų pelną. Jis nepranešė, kada oro uoste galima tikėtis naujų reisų, tačiau skrydžių turėtų padaugėti vasarą. A.Gelžinis žadėjo, kad pirmuosius rezultatai tikėtini jau ir šio mėnesio pabaigoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius