-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 04 09

Vienintelis Lietuvos „Velnio ratas“ Šiauliuose turi šansų išlikti

Šiaulių atrakcionų parko savininkai susėdo prie vieno stalo su miesto Savivaldybės administracijos direktoriumi Gedeminu Vyšniausku. Kalbėta apie tai, kad iki vasaros Centriniame miesto parke esantis apžvalgos ratas bus nudažytas, o vasarą – pradės suktis. Kiti atrakcionai bus išmontuoti.
Šiaulių karuselės
Šiaulių karuselės / Alvydo Januševičiaus nuotr.

Centriniame Šiaulių parke esantys atrakcionai – lyg iš Černobylio nuotraukų. Tik apžvalgos ratas dar panašus į naudotiną, tačiau jam reikėtų remonto.

Savininkai teigia, kad apžvalgos ratui sutvarkyti prireiks kai kurių detalių. Jas šiuo metu atsivežti galima tik iš Rusijos. Tikimasi iki vasaros jį nudažyti, o iki vasaros vidurio – suremontuoti.

Šiaulių „Velnio ratas“ yra vienintelis toks likęs šalyje.

Elektrinės mašinėlės jau senokai virto vazonais gėlynams. Du ratu lėkę traukinukai jau aprūdijo. Pastatai, esantys šalia, taip pat nebenaudojami. Vienas jų nukentėjo nuo gaisro.

Savininkai teigia, kad atrakcionai parke neša pelną tik tuomet, jei šalia esančioje estradoje vyksta renginiai. Estradoje jau senokai jie nevyksta. Medinių suoliukų beveik nebėra.

Visi atrakcionai, išskyrus apžvalgos ratą, greitu metu turėtų būti išmontuoti. Jų vietoje greičiausiai bus atlaisvinta erdvė keliaujantiems atrakcionams arba kitoms pramogoms.

Savivaldybės administracijos direktorius Gedeminas Vyšniauskas sako, kad miestas norėtų išsaugoti apžvalgos ratą: „Nugriauti – lengviausias kelias. Be to, mano žiniomis, mūsų „Velnio ratas“ yra vienintelis toks likęs šalyje.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius