-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 09 08

Vienoje knygoje – visos Kauno arkivyskupijos bažnyčios

Rugsėjo pradžioje į Šiluvos Švč. Mergelės Marijos Gimimo atlaidus vykstantys kauniečiai turės retą progą vienoje vietoje pamatyti visas Kauno arkivyskupijos bažnyčias.
Albume aprašytos įvairios Kauno arkivyskupijoje esančios bažnyčios.
Albume aprašytos įvairios Kauno arkivyskupijoje esančios bažnyčios. / Leidyklos montažas

Visas jas į vieną leidinį suguldė naujo albumo „Kauno arkivyskupijos bažnyčios“ autoriai – leidykla „Terra Publica“. Atlaidų metu bus galima ne tik pavartyti, bet ir įsigyti retą leidinį.

228 puslapių spalvotame albume aprašomos Kauno arkivyskupijos teritorijoje esančios bažnyčios. Pasak knygos leidėjų, albume pristatomos visos religinėms apeigoms naudojamos šventovės, neaplenkiant net ir mažiausių parapijų. Per paskutiniuosius metus sukurtos naujos nuotraukos iliustruoja įdomius bažnyčių aprašymus, kuriuos parengė 9 autoriai, daugiausiai istorikai ar paminklosaugos srities specialistai.

Pasak leidyklos fotografo Vytauto Kandroto, labiausiai atmintin įstrigo viešnagė Betygaloje ir Ugionyse. „Betygalos Šv. Mikalojaus bažnyčioje ir šventoriuje įrengti garsiakalbiai, iš kurių po Šv.Mišių po miestelį pasklinda sakralinės muzikos garsai. Betygalos klebonas Viktoras Aukštakalnis garso sistemą įrengęs ir kitoje, jo prižiūrimoje, Paliepių bažnyčioje. O atvykus į Ugionis, klebonas pirmiausiai atrakina mažytę varpinę ir kiekvienam, pirmąkart atvykusiam, leidžia paskambinti senuoju bažnyčios varpu“, – įspūdžiais dalijosi vienas iš albume esančių nuotraukų autorių.

Pasak leidyklos direktorės Danguolės Kandrotienės, naujoji knyga gali būti puikus piligriminių kelionių atminimas, dovana ar lauktuvės namiškiams. Ši knyga – jau antrasis leidinys-albumas, pristatantis Lietuvos bažnyčias. Pernai leidykla „Terra Publica“ pristatė albumą „153 įdomiausios Lietuvos bažnyčios“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius