-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 04 20 /2016 04 21

Viešųjų pirkimų tarnyba: Kauno rajono savivaldybė ketino neteisėtai pirkti „Kauno dienos“ straipsnius  

Viešųjų pirkimų tarnyba (VPT), patikrinusi Kauno rajono savivaldybės administracijos vykdomą supaprastintą atvirą konkursą „Kauno rajono savivaldybės veiklos viešinimo spaudoje paslaugų pirkimas“, konstatuoja, kad pirkimas buvo pritaikytas dienraščiui „Kauno diena“, priklausančiam UAB „Diena Media News“.
Kauno rajono savivaldybė
Kauno rajono savivaldybė / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

VPT įpareigoja Kauno rajono savivaldybę nutraukti pirkimo procedūras ir raštu informuoti Tarnybą apie įpareigojimo įvykdymą.

Pirkimo vertė yra 180 tūkst. eurų (su PVM).

VPT nustatė, jog pirkimo Techninės specifikacijos reikalavimų visumą atitinka vienintelis dienraštis „Kauno diena“.

Buvo nustatytas reikalavimas, kad Kauno rajono savivaldybė savo informaciją gali talpinti tik dienraštyje, kuris leidžiamas mažiausiai šešias dienas per savaitę, o dienraščio tiražas Kaune ir Kauno rajone ne mažesnis nei 17 000 egz. VPT vertinimu, perkančioji organizacija dirbtinai apribojo realią sąžiningą tiekėjų konkurenciją, pažeidė skaidrumo ir lygiateisiškumo principus.

„Kauno diena“ leidžia priedą „Kauno rajono diena“, kuriame aprašo Kauno rajono aktualijas, daug dėmesio skiria Kauno rajono valdžios sprendimams, dažnai deda mero Valerijaus Makūno nuotraukas.

„Kauno diena“ teigia, kad savaitinį priedą „Kauno rajono diena“ leidžia savo iniciatyva, o ne Kauno rajono savivaldybės užsakymu ir Kauno rajono mero V.Makūno nereklamuoja.

„Kauno dieną“ leidžia „Diena Media News“, taip pat valdanti dienraštį „Klaipėda“, savaitraštį „Klaipėda“ rusų kalba, žurnalą „TV diena“, interneto naujienų portalus diena.lt, kauno.diena.lt ir klaipeda.diena.lt.

50,15 proc. „Diena Media News“ akcijų valdo viešųjų ryšių specialisto Eimunto Silvestro Akromo kontroliuojama bendrovė „Sunra“, 35,7 proc. – Džeraldas Daukša, 9,4 proc. – bendrovė „Stornas“, o 4,7 proc. – Angelė Dementavičiūtė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius