Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2013 12 20

Viktoras Uspaskichas net ir bylą už teisėjų įžeidinėjimą vadina politine

Viktoras Uspaskichas aiškina, kad jam keliama byla dėl teisėjų įžeidinėjimo yra politinė, o Lietuvos teismai yra nepajėgūs jos nešališkai išnagrinėti. Komentuodamas dar kartą Seime atidėtą komisijos dėl jo imuniteto panaikinimo sudarymo klausimą V.Uspaskichas BNS teigė, kad jį teisingai gai nubausti tik politikai, bet ne teismas.
Viktoras Uspaskich
Viktoras Uspaskich / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Premjeras socialdemokratas Algirdas Butkevičius teigė, kad šio klausimo vilkinimas nekelia pasitikėjimo tarp koalicijos partnerių ir yra neigiamai vertinamas visuomenės: „Tas vilkinimas tikrai neduoda pasitikėjimo pirmiausia tarpusavyje dirbant politikams, ir visuomenė tai vertina labai neigiamai. Aš manau, kad politikai negali priiminėti sprendimų, kurie draustų teisėsaugos institucijoms spręsti šitus klausimus.“

Reaguodamas į koalicijos partnerio poziciją V.Uspaskichas sakė, kad A.Butkevičius pirmiausia turėtų rūpintis Vyriausybės darbu.

V.Uspaskichas sakė, kad A.Butkevičius pirmiausia turėtų rūpintis Vyriausybės darbu.

Anot V.Uspaskicho, žaidimą dėl komisijos sudarymo primetė konservatoriai, kurių balsais iš pradžių nebuvo sudaryta laikinoji komisija, turinti nagrinėti generalinio prokuroro prašymą leisti patraukti V.Uspaskichą baudžiamojon atsakomybėn.

„Šioje byloje jokio “striokio„ nėra, senaties termino irgi nėra. Be to, artėja šventiniai dalykai, kam įdomu užsiimti ta komisija. Jeigu nekeltų dirbtino triukšmo, tai ir nebūtų jokio triukšmo, jokio pasitikėjimo arba nepasitikėjimo“, – BNS sakė V.Uspaskichas.

„Bet klausimas turės būti dar rimčiau svarstomas. Imunitetą norima atimti dėl teisėjų įžeidimo, klausimas, kaip tie patys teisėjai nagrinės objektyviai tą klausimą", – nepasitenkiinimą rodė V.Uspaskichas.

Opoziciniai konservatoriai siūlė ketvirtadienį imtis komisijos, kuri teiktų siūlymą dėl V.Uspaskicho neliečiamybės panaikinimo, sudarymo, tačiau klausimas nukeltas pirmadieniui – paskutinei sesijos dienai.

Darbo partijos įkūrėją V.Uspaskichą prokurorai baudžiamojon atsakomybėn nori patraukti dėl nepagarbos teismui. Jis teisėjus yra viešai išvadinęs nusikaltėliais.

Pagal Lietuvos Konstituciją, Seimo narys negali būti patrauktas baudžiamojon atsakomybėn, suimtas ir kitaip suvaržyta jo laisvė be Seimo sutikimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius