-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 06 14

Viktoras Uspaskichas: dirbti su Artūru Zuoku matau mažai galimybių

Pirmadienio vakarą Darbo partija paskelbė, kad stabdo savo dalyvavimą Vilniaus miesto valdančiojoje koalicijoje. Tikslios priežastys vis dar neatskleidžiamos, tačiau partijos lyderis, europarlamentaras Viktoras Uspaskichas teigia, kad tokį sprendimą lėmė tai, jog per kelis mėnesius savivaldybėje taip ir nebuvo paskirstytos pareigos tarp administracijos vadovų.
Praėjus beveik dviem mėnesiams po mero rinkimų, V.Uspaskichas atsuka A.Zuokui nugarą.
Praėjus beveik dviem mėnesiams po mero rinkimų, V.Uspaskichas atsuka A.Zuokui nugarą. / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

V.Uspaskichas 15min.lt sakė, kad pasitraukimo priežastys yra paprastos – frakcija nesugeba susitarti ir užtikrinti savo galių vykdyti įsipareigojimus rinkėjams. Tačiau jis nepanoro sukonkretinti, kokių įsipareigojimų partijai vis dar nepavyko įgyvendinti.

„Kalbu apie visus įsipareigojimus. Kol kas net nepaskirstytos vadovų funkcijos, kiek galima tempti laiką? Nežino mūsų atstovai, kokias sritis jie kuruoja. Vicemeras (Darbo partijos atstovas Jonas Pinskus – aut. past.) žino, bet reikia vykdyti ūkinę veiklą, o administracijos direktoriaus  pavaduotojams nepaskirstytos funkcijos“, – sakė V.Uspaskichas, pabrėžęs, kad dirbti Vilniaus savivaldybėje neįmanoma.

Darbo partijos vadovas stebisi, kodėl beveik pusmetį negalima paskirstyti darbų, o nuo to esą prasideda grandininė reakcija – yra departamentų, įmonių vadovai, jų valdybos, tarybos, visur, V.Uspaskicho teigimu, jau reikia dirbti.

„Dirbti kartu su Artūru Zuoku matome labai mažas galimybes, bet čia ne mano kompetencija, tai nuspręs partijos prezidiumas. Galvoju, sprendimas turėtų būti jau šią savaitę“, – sakė V.Uspaskichas.

Tikisi grįžti į valdžią

Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcijos vadovas Vilniaus taryboje Vidas Urbonavičius, paklaustas, ar jam toks „darbiečių“ sprendimas buvęs staigmena, atsakė, kad negali to nei patvirtinti, nei paneigti. „Tikrai negaliu to komentuoti“, – tepasakė jis.

Tuo tarpu buvęs sostinės meras, taip pat konservatorius Raimundas Alekna jau įžvelgia permainas sostinės vadovybėje. Jis teigė manąs, kad toks Darbo partijos sprendimas brendo po truputį.

„Kaip ir minėjau anksčiau, jiems nebus lengva dirbti su A.Zuoko koalicija, nes tai žmonės, kurie yra jauni, daug pasiekę savo srityse, bet politikoje naujokai. Tokie žmonės paprastai būna ambicingi, turintys savo nuomonę ir sunku būna su jais ieškoti kompromiso, kurio reikia politikoje. Darbo partija kaip partija turi savivaldoje patirties ir jie turi pasirinkimą – kam jiems kankintis toje daugumoje, kur galbūt per daug energijos reikia išnaudoti norint pasiekti rezultatą, jeigu jie gali su patyrusiais politikais lengviau dirbti. Manau, kad toks pragmatiškas požiūris anksčiau ar vėliau turėjo nulemti“, – sakė R.Alekna.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius