Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2012 10 17

Viktoras Uspaskichas: norima pašalinti politinį konkurentą

Akcentuojant Seimo rinkimų tvarkos pažeidimus ir raginant dėl jų surengti Valstybės gynimo tarybos posėdį, norima iš tolesnės kovos pašalinti politinį konkurentą, teigia Darbo partijos pirmininkas europarlamentaras Viktoras Uspaskichas.
Viktoras Uspaskichas
Viktoras Uspaskichas / BFL nuotr.

„Tai eilinis politinis žaidimas. Jie nori pašalinti politinį konkurentą“, – trečiadienį BNS sakė V.Uspaskichas, komentuodamas Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) siūlymą sušaukti Valstybės gynimo tarybą dėl rinkimų tvarkos pažeidimų.

V.Uspaskichas stebėjosi, kad išvados daromos nesulaukus jokių oficialių institucijų išvadų.

„Pažeidimų yra visose partijose, bet jų niekas nenagrinėja, nes tai ne Darbo partija, V.Uspaskicho ten nėra“, – sakė politikas.

„Pažeidimų yra visose partijose, bet jų niekas nenagrinėja, nes tai ne Darbo partija, V.Uspaskicho ten nėra“, – sakė politikas.

Jo teigimu, Darbo partiją neva kompromituojantis vaizdo įrašas, kuriame kalbama apie balsų pirkimą įkalinimo įstaigose, darytas rugsėjo 27 dieną.

„Kodėl tiek laiko jis laikytas? Tik kai Darbo partija laimėjo rinkimus, tada buvo paviešintas“, – sakė V.Uspaskichas.

„Norite diskredituoti savo valstybę, prašau. Manęs tai jau nebediskredituos. Aš turiu pakankamai didelę tribūną Europos Parlamente. Prieš mane jau per daug žmogaus teisių pažeidimų padaryta, todėl aš kalbėsiu garsiai“, – BNS teigė „darbiečių“ vadovas.

Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komitetas (NSGK) trečiadienį bendru sutarimu nusprendė atkreipti Seimo pirmininkės Irenos Degutienės dėmesį, kad rinkėjų papirkimo atvejai kelia pavojų nacionaliniam saugumui, todėl tikslinga šį klausimą teikti svarstyti Valstybės gynimo tarybai, dalyvaujant kompetentingų valstybės institucijų atstovams.

Valstybės gynimo taryba yra valstybės institucija, kuri svarsto ir koordinuoja svarbiausius valstybės gynybos reikalus, įskaitant valstybės institucijų veiklą svarbiausiais valstybės saugumo užtikrinimo ir gynimo klausimais. Į ją įeina prezidentas, ministras pirmininkas, Seimo pirmininkas, krašto apsaugos ministras ir kariuomenės vadas.

Premjeras konservatorių vadovas Andrius Kubilius savo ruožtu ketvirtadienį kviečiasi Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) pirmininką Zenoną Vaigauską, policijos generalinį komisarą Saulių Skvernelį ir generalinį prokurorą Darių Valį dėl skubaus piktnaudžiavimo atvejų per rinkimus ištyrimo.

Dėl galimo rinkėjų papirkinėjimo per išankstinį balsavimą ir rinkimų dieną policija Lietuvoje iš viso yra pradėjusi daugiau kaip dešimt ikiteisminių tyrimų.

Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) pirmininkas Zenonas Vaigauskas yra patvirtinęs, jog daugiausiai skundų sulaukta dėl Darbo partijos kandidatų. Taip pat Z.Vaigauskas per spaudos konferenciją pirmadienį sakė, kad anksti spręsti, ar minėti pažeidimai gali keisti inkimų rezultatus, kol nėra teisėsaugos įvertinimo.

Po sekmadienį vykusių parlamento rinkimų pirmojo turo daugiamandatėje apygardoje daugiausia – 19,84 proc. balsų gavo Darbo partija. Antri su 18,38 proc. balsų liko socialdemokratai, treti – konservatoriai su 15,06 proc. balsų. Liberalų sąjūdis surinko 8,57 proc. balsų, Drąsos kelio partija – 7,98 proc., partija „Tvarka ir teisingumas“ – 7,31 proc., Lietuvos lenkų rinkimų akcija – 5,83 procento.

Antrasis Seimo rinkimų turas 68 vienmandatėse apygardose vyks spalio 28 dieną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius