-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 03 05

Vilija Blinkevičiūtė nusprendė dalyvauti LSDP pirmininko rinkimuose

Europarlamentarė Vilija Blinkevičiūtė interviu 15min penktadienį paskelbė, kad apsisprendė dalyvauti Lietuvos socialdemokaratų partijos (LSDP) pirmininko rinkimuose.

„Taip, labai tvirtai sakau „taip“ – Vilija Blinkevičiūtė dalyvaus LSDP pirmininkės rinkimuose, – interviu 15min sakė ji. – Ir štai kodėl padariau tokį sprendimą: todėl, kad aš tikrai esu įsitikinusi, kad Lietuvoje turi būti normali, europietiška, demokratiška kairioji partija, kur kiekvienas žmogus turėtų būti matomas.

Aš visą gyvenimą išdirbau besirūpindama žmonėmis socialinėje srityje, ar Lietuvoje, ar dabar – Europos Parlamente. Esu įsitikinusi, kad būtent socialdemokratai turi būti tie, kurie pirmiausiai rūpinasi dirbančiais žmonėmis“.

V.Blinkevičiūtė rungsis su europarlamentaru Juozu Oleku, kuris anksčiau paskelbė taip pat dalyvausiantis pirmininko rinkimuose.

Taip pat apie tai, jog sieks pirmininko posto, yra paskelbęs Vilniaus universiteto Tarptautinių santykių ir politikos mokslų instituto (VU TSPMI) docentas Liutauras Gudžinskas.

LSDP skyriai taip pat į partijos pirmininko postą kelia Orintą Leiputę ir Mindaugą Sinkevičių.

„Tikiuosi, kad pas mus bus demokratijos šventė“, – įkąsdama konservatoriams, neseniai be rinkimų patvirtinusiems Gabrielių Landsbergį dar ketveriems metams vadovauti partijai, interviu 15min kalbėjo V.Blinkevičiūtė.

Ji pridūrė, kad LSDP partijos pirmininko tikrai nepaskirs, partijos pirmininką politinė jėga rinks.

Jei tokio prireiks, antrasis LSDP pirmininko rinkimų turas numatytas gegužės 7-9 dienomis. Partijos suvažiavimas vyks gegužės 29 dieną.

Sausio pabaigoje iš partijos pirmininko posto atsistatydino daugybės bendražygių kritikos dėl pralaimėtų rinkimų sulaukęs Gintautas Paluckas.

VIDEO: V.Blinkevičiūtė – apie I.Šimonytės Vyriausybę, socdemų lyderį ir kas laukia po pandemijos

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius