Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 05 17

Vilniaus energetiniai laukai – tarp mitų ir tikrovės

Kodėl vienos vietos sostinėje traukte traukia žmones, o kitur nuolat tuščia? Kodėl vienoje vietoje jaučiamės jaukiai, o kitoje – ne? Radiostezistas Jonas Jukonis atsakymą turi: viską lemia žemės energija.
 „Čia spinduliuojama, ko gero, stipriausia teigiama energija visame Vilniuje“, – teigė J.Jukonis, radiostezine antena matuodamas Žemės energijos spinduliavimą prie Aušros vartų.
„Čia spinduliuojama, ko gero, stipriausia teigiama energija visame Vilniuje“, – teigė J.Jukonis, radiostezine antena matuodamas Žemės energijos spinduliavimą prie Aušros vartų. / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.
Temos: 2 Fengšui Energetika

Vilniečių ir miesto svečių pamėgtų vietų energetiką ne sykį matavęs J.Jukonis teigia: šios vietos pasirinktos neatsitiktinai. Katedros, Rotušės aikštės, Aušros vartai, visos bažnyčios ir kitos šventovės, pasak jo, įrengtos teigiamą energiją spinduliuojančiose zonose.

„Didžiausia teigiama energija, kokią teko užfiksuoti, jaučiama ties Aušros vartais. Tai tiesiog stebuklinga vieta“, – teigė J.Jukonis.

Vilniaus savivaldybės Kultūros ir paveldo skyriaus vedėjas Vitas Karčiauskas neatmetė galimybės, kad prieš parenkant vietas svarbiausiems pastatams, šventovėms senajame Vilniuje buvo atliekami energetinių zonų matavimai. „Visi tie laukai – magnetiniai, energetiniai, vandens srovės – kuria tam tikrus fiksuojamus fizinius matus. Aš tikiu tuo, kad buvo kažkaip parenkamos kai kurių statinių vietos, nes iš tiesų galima gerai jaustis ir Šv.Kazimiero bažnyčioje, ir Katedroje. Netikite – užeikite, nebūtinai per pamaldas, pasijusite labai gerai. Čia gal ne tik fiziniais matais matuojami, bet ir psichologiniai dalykai“, – kalbėjo paveldosaugininkas.

Šarūno Mažeikos/BFL nuotr./Vilniaus savivaldybės Kultūros ir paveldo skyriaus vedėjas Vitas Karčiauskas.
V.Karčiauskas.

Tačiau, anot V.Karčiausko, iš esmės pastatai Vilniuje buvo statomi chaotiškai, remiantis patogumo kriterijumi.

V.Karčiauskas pasakojo, jog beveik visų sostinės senamiestyje esančių pastatų pamatai statyti XV–XVI a., tačiau visi jie buvo ne sykį rekonstruoti.

Pasak paveldosaugininko, anuomet buvo statoma ten, kur patogu. „Vilnius vystėsi be plano ir chaotiškai, jis tuo ir unikalus. Ir statė žmonės taip, kaip buvo patogu. Čia kalvota vietovė ir gatvės Vilniaus siauros, kreivos – statyta taip, kaip patogiau. Taigi kalbėti apie matavimus išvis nelabai išeina“, – sakė V.Karčiauskas.

Vis dėlto jis neatmetė galimybės, kad kai kuriais atvejais buvo atliekami energetinių zonų matavimai. „Ar virgulėmis matavo – nežinau, nebuvau. Bet žmogus, kaip ir bet kuris kitas gyvūnas, paprastai pasirenka geriausias vietas. Ar jie vaikščiojo, ar ne, tikrai nežinau, bet tai, kad bažnyčioms pasirinktos unikalios vietos, rodo, jog kažkas buvo matuojama“, – sakė V.Karčiauskas.

Vėliau, sovietmečiu, statant miegamuosius mikrorajonus, pasak paveldosaugininko, daugiausia dėmesio buvo skiriama patogiam gyvenimui, susisiekimui, maloniai aplinkai. „Sovietiniu laikotarpiu jau buvo planuojama, bet grynai architektūriškai, urbanistiniu aspektu – tiesios gatvės, kvartalai. Niekas nesuko galvos (dėl energetinių zonų)“, – sakė V.Karčiauskas. Jis pridūrė, jog dauguma mikrorajonų išdygo buvusių kaimų vietose, pavyzdžiui, Šeškinė, Lazdynai ir kt. „Žmonės ten jau gyveno, buvo pasirinkę tas gyvenamąsias vietas, tai rodė, kad jiems ten tiko“, – svarstė jis.

Nuo virgulių iki radiostezinės antenos

Neseniai viename interneto tinklalapyje pasirodė žemėlapis, kuriame Vilniaus mikrorajonai suskirstyti į teigiamas, neigiamas ir neutralias geopatogenines zonas. Tačiau radiostezistas J.Jukonis teigė, jog šios zonos gali kisti kas kelis metrus ir tokį žemėlapį sudaryti beveik neįmanoma. „Nors, pavyzdžiui, Senamiestyje tų teigiamų zonų labai daug. Bet yra ir neigiamų vietų. Sužymėti viso Vilniaus neįmanoma. Viename bute gali būti kelios ar net keliolika skirtingų zonų, todėl visus tyrimus reikia atlikti individualiai“, – aiškino pašnekovas.

Viename bute gali būti kelios ar net keliolika skirtingų zonų, todėl visus tyrimus reikia atlikti individualiai, – aiškino J.Jukonis.Inžinieriumi-projektuotoju dirbęs J.Jukonis dar studijų metais pradėjo domėtis bioenergetika. Iš pradžių energetines zonas jis matavo virgulėmis, o vėliau įsigijo radiostezinę anteną, kuria gali tiksliai nustatyti, kur spinduliuojama teigiama, o kur neigiama energija. Jų stiprumą parodo antenos nuokrypio kampas: jei ji kyla aukštyn, vadinasi, spinduliuojama teigiama energija; jei žemyn – neigiama.

Nors jau išėjo į pensiją, šio darbu virtusio pomėgio neatsisako iki šiol ir, žmonių paprašytas, gali parinkti tinkamiausią vietą namui statyti, o jei jis pastatytas – patarti, kur įrengti miegamąjį, kur statyti lovą ar kompiuterį. „Svarbiausia tinkamai įrengti miegamąjį. Jei žmogus miega neigiamoje geopatogeninėje zonoje, gali atsirasti galvos skausmai, nuovargis, įvairūs susirgimai“, – aiškino J.Jukonis. Jo atliekami tyrimai domina ne tik žmones, bet ir įmones, o pastaruoju metu energetinių zonų nustatymu itin domisi ūkininkai.

Renkasi objektyviai

Statybų bendrovės „Eika“ direktorius Robertas Dargis užsiminė, jog energetinių zonų matuotojai anksčiau jam yra siūlę savo paslaugas. „Aš esu turėjęs susitikimų su tais žmonėmis, kurie daro tokius tyrimus. Jie kalba apie tų tyrimų privalumus, bet objektyvių mokslinių tyrimų šioje srityje turbūt nėra. Jie kalba apie visokius „bendrus“ nusiskundimus, tarkim, žmogui galvą skauda ar blogai jaučiasi, nepailsi – manau, yra tokių objektyvesnių veiksnių, dėl ko žmogus gali jaustis blogai, ne vien dėl požeminių energetinių zonų ar jų susikirtimo taškų“, – sakė R.Dargis.

Kaip pavyzdį jis pateikė naujų namų kvartalą Santariškėse. Nors prieš jį statant energetinių zonų tyrėjai įspėjo, esą kvartalas dygsta neigiamoje zonoje, tačiau, pasak R.Dargio, šiuo metu jame gyvenantys žmonės nusiskundimų neturi.

„Mes sutvarkėme teritoriją, ji buvo pritaikyta žmonių gyvenimui. Aš iš žmonių negirdėjau nusiskundimų, kad jie jaustųsi blogai – priešingai, jie labai džiaugiasi ta teritorija“, – sakė pašnekovas.

„Eikos“ direktoriaus tvirtinimu, šiais laikais statant naujus namus daugiau dėmesio skiriama objektyviems veiksniams, kuriuos kaip svarbiausius apklausose įvardija ir patys gyventojai. „Visų pirma jie renkasi pagal kainą, o kaina sąlygoja ir vietą, kadangi žemės kaina paprastai sudaro nemažą bendros kainos dalį. Po to svarbus dalykas yra infrastruktūra – tai ne vien kelias, privažiavimas, taip pat inžinerinės komunikacijos, socialinė infrastruktūra – tiek mokyklos, darželiai, kiti objektai“, – vardino R.Dargis.

Energetiką jaučia gyvūnai

Radiostezija tai visų civilizacijų mokslo žinių apie žmogaus sąveiką su jį supančia aplinka rinkinys. Geopatogeninės zonos – tai nepastovūs ir suskaidyti Žemės spinduliuojami elektromagnetiniai laukai. J.Jukonio teigimu, geopatogenines zonas būste gan gerai nustato naminiai gyvūnai: katės ir šunys. Katės ypač mėgsta neigiamas zonas, o šunys jose negali būti. Daugiau informacijos rasite J.Jukonio tinklalapyje Radiostezija.lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius