-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 12 03

Vilniaus Kalėdų eglės švyti, o kontrolierių sugadintos šventės įspūdis liko

Per šventes į miesto centrą geriau nevažiuoti savo automobiliu, o rinktis viešąjį transportą. Tą pristatydamas Kalėdų Vilniuje programą rekomendavo pats meras Artūras Zuokas. Bet kaip turėjo jaustis tie vilniečiai, kurie mero patarimo paklausė, o šventę jiems sugadino būtent kelionė viešuoju transportu?
Lietuvos Kalėdų eglutės įžiebimas Katedros aikštėje
Lietuvos Kalėdų eglės įžiebimas Katedros aikštėje / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Praėjusį šeštadienį, nepaisant spaudžiančio šaltuko, Vilniaus Katedros aikštėje susirinko išties daug žmonių, ypač – šeimų su vaikais. Juk kaip tik pastariesiems ir yra didžiausias stebuklas pamatyti, kaip įsižiebia didžiulė gražuolė eglė.

„Sugadinta kalėdinės eglutės įžiebimo nuotaika!“ – toks pasipiktinimas atskriejo iš 15min.lt skaitytojų tuoj po renginio.

„Sugadinta kalėdinės eglutės įžiebimo nuotaika!“ – toks pasipiktinimas atskriejo iš 15min.lt skaitytojų tuoj po renginio.

Ir tą nuotaiką sugadino visai ne pats renginys, o kelionė į jį. Vilniečių šeima važiavo į Katedros aikštę viešuoju transportu – troleibusu.

„Norint nuvykti į šventę ir nepavėluoti, reikėjo išeiti iš namų prieš kokias geras porą valandų, nes „Tuskulėnų Rimties parko“ stotelėje važiuojant centro link į taip vaikų lauktą eglės įžiebimo šventę teko susidurti su Keleivių kontrole.

Kontrolieriai lipo į sausakimšus troleibusus ir autobusus tikrinti bilietų. Negi negalima pasirinkti kito laiko ir nesutrukdyti su vaikais nuvykti į šventę Katedros aikštėje?“ – piktinosi vyras.

Labiausiai šeimą papiktino tai, kad sausakimšame troleibuse kone visi keleiviai važiavo būtent į šventę, buvo daugybė vaikų, kuriuos gerokai išgąsdino besibraunantys kontrolieriai.

„Negana to, teko išgirsti ir keiksmažodžių. Vaikai juk turėjo svajonę pamatyti kalėdinės eglės įžiebimą, o čia tokia kelionė. Gal jie neturi vaikų, su kuriais norėtų irgi ten nuvykti? Linkėjimai Keleivių kontrolei! Jūsų dėka vos spėjome į šventę, tad gal geriau tokį vakarą būtumėte gaudę zuikius miške, o ne sėję vaikams liūdesį ir baimę“, – sarkazmo neslepia Vilniaus viešojo transporto keleivis.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Lietuvos Kalėdų eglutės įžiebimas Katedros aikštėje
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Lietuvos Kalėdų eglės įžiebimas Katedros aikštėje

Tačiau savivaldybės įmonė „Susisiekimo paslaugos“ nesutinka, kad kuris nors metas nėra tinkamas tikrinti keleivių bilietus.

„Atsiprašome keleivių už patirtus nepatogumus, vis dėlto pagal atliktus skaičiavimus transporto priemonės kontrolieriai tikrai neužlaiko troleibusų ar autobusų stotelėje ilgai – keleivių patikra vyksta apie minutę“, – tvirtino „Susisiekimo paslaugų“ Kontrolės skyriaus vadovas Dainius Rinkauskas, nors dažnai viešuoju transportu keliaujantys vilniečiai tikrai žino – jeigu troleibusas ar autobusas sausakimšas, viskas trunka gerokai ilgiau.

Taip pat Kontrolės skyriaus vadovas teigė, kad Keleivių kontrolė dirba pagal iš anksto nustatytą grafiką: kur, kada ir iki kurios valandos dirbama vienoje ar kitoje stotelėje.

„Viešuoju transportu važiuojančių keleivių bilietai tikrinami nepriklausomai, ar pilnas transportas važiuoja, ar pustuštis, nes neturi būti sudaromos galimybės važiuoti be bilieto, jei transporto priemonė pilna“, – tvirtino D.Rinkauskas.

Tad ir Kalėdų eglės įžiebimas, matyt, negali būti jokia priežastis atsisakyti patikrinimų. Tik tokia keleivių patirtis, vargu, ar įkvėps daugiau vilniečių rinktis viešąjį transportą, kaip kad prieš šventes patarė A.Zuokas: „Kaip visada kursuos viešasis transportas, nuveš ir parveš, tad su automobiliais į miesto centrą geriau net nevažiuoti.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius