-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 10 11 /15:30

Vilniaus konservatoriai prašo prokurorų pradėti ikiteisminį tyrimą dėl neteisėtų Vilniaus tarybos narių atlyginimų

Vilniaus tarybos Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) kreipėsi į Generalinę prokuratūrą prašydama pradėti tyrimą dėl to, kad kai kurie Vilniaus miesto savivaldybės tarybos nariai liepos-rugsėjo mėnesiais deklaravo savivaldybėje dirbę po 16 valandų per parą ir už tai gavę atlygį iš savivaldybės biudžeto. Vilniaus savivaldybė tvirtina pradėjusi tarnybinį patikrinimą.
savivaldybė, vilniaus miesto savivaldybė, taryba
Vilniaus miesto savivaldybės taryba / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Tokį kreipimąsi išplatino TS-LKD frakcijos Vilniaus miesto taryboje seniūnas Valdas Benkunskas. Jis prašo prokurorų pradėti ikiteisminį tyrimą ir nustatyti, ar minėtu atveju nėra sukčiavimo ar kitos nusikalstamos veikos požymių.

„Tarybos ir komitetų posėdžiai vyksta vidutiniškai vieną kartą per dvi savaites, o rugpjūčio mėnesį savivaldybėje posėdžiai apskritai nevyko. Dar daugiau, tarybos reglamentas nustato, kad už susitikimus su rinkėjais, pasiruošimus posėdžiams ir panašias veiklas tarybos nariai gali deklaruoti ne daugiau kaip 60 valandų, už kurias būtų mokamas atlygis. Todėl politikų deklaruotas darbas po 16 valandų per parą, arba vidutiniškai po 160 valandų per mėnesį, yra nesuvokiamas“, – teigė TS-LKD frakcijos Vilniaus miesto taryboje seniūnas V. Benkunskas.

Pasak V. Benkunsko, prokurorams adresuotame rašte prašoma išsiaiškinti, ar nebuvo pažeistas viešasis interesas ir padaryta nusikalstama veika, kai valdančiosios daugumos tarybos nariams, už galimai suklastotas darbo valandas, buvo išmokėti pinigai iš savivaldybės biudžeto.

„Nesuprantamas ir savivaldybės administracijos elgesys, kai mokami pinigai iš savivaldybės biudžeto, akivaizdžiai pažeidžia tarybos reglamentą ir viršija visas leistinas ribas. Negaliu paneigti, kad valdančiosios daugumos lyderiai, tokiais „pagerintais“ mokėjimais, galėjo atsilyginti savo kolegoms už lojalumą, priimant sprendimus taryboje, nes opozicijoje dirbantys tarybos nariai niekada nieko panašaus nėra deklaravę, ar gavę panašaus dydžio atlyginimus“, – teigė V.Benkunskas.

Pagal vietos savivaldos įstatymą, savivaldybės tarybos nariai nėra nuolatiniai savivaldybės administracijos darbuotojai. Tarybos nariams gali būti mokamas atlyginimas tik už valandas, dirbant ir vykdant savivaldybės tarybos nario pareigas.

Vilniaus savivaldybė pranešė atliekanti tarnybinį patikrinimą dėl šios situacijos. To paprašė Vilniaus meras Artūras Zuokas. Mero teigimu, frakcijų vadovai bei komitetų pirmininkai turėtų atidžiau vertinti darbo laiką, kurį Tarybos nariai deklaruoja.

Tarybos nariams darbo užmokestis skaičiuojamas ne tik už darbą posėdžiuose, bet ir už susitikimuose su gyventojais, įvairiuose renginiuose praleistą laiką, tačiau pagal Vilniaus miesto savivaldybės tarybos reglamentą šis laikas negali viršyti daugiau nei 60 valandų per mėnesį, pranešė Vilniaus savivaldybė. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius