-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 07 01

Vilniaus ligoninių ir poliklinikų renovacija – į vienas rankas

Vilniaus savivaldybės taryba pritarė be viešojo konkurso sudaryti sutartį su sava bendrove – Vilniaus vystymo kompanija. Ji nuo šiol bus atsakinga už sveikatos priežiūros įstaigų renovaciją.
Ligoninėje
Ligoninėje / Kęstučio Vanago/BFL nuotr.

Pagrindinis sprendimo motyvas – ligoninių ir poliklinikų vadovai nėra statybų ir viešųjų pirkimų specialistai, todėl vykdydami ligoninės atnaujinimo konkursą gali padaryti šiurkščių pažeidimų. Be to, paskirai kiekvienai iš sveikatos priežiūros įstaigų organizuojant renovacijos konkursą tikėtina, kad darbų kaina bus didesnė nei darbus perkant centralizuotai, rašo „Vilniaus diena“.

Dar per šiuos metus planuojama atnaujinti 19 savivaldybei priklausančių ligoninių ir poliklinikų. Šiuos projektus finansuoja ES. Už renovacijos organizavimą ir jos priežiūrą Vilniaus vystymo kompanijai tektų 3 proc. darbams skiriamos šešiaženklės sumos. Vilniaus vystymo kompanijai atlygį žada mokėti pati savivaldybė.

Neatmetamas variantas, kad ateityje kreipiantis į ES dėl likusių savivaldybei pavaldžių sveikatos priežiūros įstaigų atnaujinimo, galbūt pavyks susitarti, kad tą 3 proc. užmokestį dengtų ES.

Vilniaus savivaldybės Teisės departamento direktoriaus Egidijaus Vilkicko teigimu, nuo šių metų kovo valdžia turi teisę be konkurso pavesti savoms įmonėms teikti miestui svarbias paslaugas. Tiesa, apie 90 proc. visų tokios bendrovės pajamų turi sudaryti iš savivaldybės gautos lėšos.

Klausimas dėl ligoninių ir poliklinikų renovacijos perdavimo tarybai buvo teiktas šių metų balandį, tačiau tąkart, prieš pat pradedant svarstyti, rengėjai klausimą atsiėmė. Mat paaiškėjo, kad projektui nepritars trys valdančiosios koalicijos nariai: konservatoriai Raimundas Alekna, Gediminas Švilpa ir socialdemokrate Vitalija Kliukienė. Be šių narių valdantieji būtų praradę balsų persvarą, o atmestą klausimą pakartotinai būtų galima teikti tarybai tik po pusmečio. Valdantieji balandį rizikuoti nesiryžo.

„Vilniaus diena“ primena, kad Vilniaus miesto taryba ankstesniuose posėdžiuose įpareigojo Vilniaus vystymo kompaniją organizuoti ir prižiūrėti sostinės mokyklų ir darželių renovacijos darbus, rūpintis miestui priklausančių, socialines paslaugas teikiančių įstaigų pastatų atnaujinimu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius