-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 09 19

Vilniaus meras Remigijus Šimašius: inicijuosiu licencijų atėmimą nesąžiningiems architektams

Sostinės meras Remigijus Šimašius pirmadienį teigė, kad 15min atskleistas „Karolinos parko“ daugiabučio statybų skandalas jam nesuvokiamas. Pasak jo, buvusi miesto valdžia, dalindama tokius leidimus arba nesuprato, ką daro, arba sąmoningai piktnaudžiavo savo galiomis.
Remigijus Šimašius
Remigijus Šimašius / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Pirmadienį 15min pranešė, kad Valstybinė teritorijų planavimo ir statybos inspekcija teismo prašo griauti 7 aukštų daugiabutį Karoliniškėse.

„Karolinos parko“ projektas buvo pradėtas ir formaliai šiuo metu yra viešbučio dalis, tačiau jame jau išparduoti beveik visi butai, o kai kuriuose jau gyvena žmonės.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Karolinos parkas
Luko Balandžio / 15min nuotr./Karolinos parkas

„Galėtume grįžti atgal ir paklausti, kodėl Vilniaus savivaldybėje paskutinėmis praėjusios kadencijos dienomis buvo pasirašytas toks leidimas, kurį galima vertinti kaip klaidą arba kaip sąmoningą veikimą.

Jeigu tai klaida, tai buvo nepastebėta, kad pastatas statytas kaip viešbutis, o visiškai akivaizdu, kad ten butai. Gali būti, kad tokie leidimai duodami sąmoningai.

Galiu tik pasakyti, kad tokių dalykų nebevyksta ir nebevyks. Jeigu kažkokie architektai bando gudrauti ir sakyti, kad stovės viešbutis ar sanatorija, nors statomi gyvenamieji namai, kuriems kiti reikalavimai susiję su parkavimo vietomis ir kitais dalykais, tai aš pats inicijuosiu architektų licencijų atėmimą, nes taip meluoti negalima“, – teigė R.Šimašius.

Pasak jo, tokia istorija toli gražu ne pirma: „Karoliniškėse padaryti tokie sprendimai, kurie man visiškai nesuvokiami. Tokia istorija ne pirma. Ten butus nusipirkę žmonės neturi būti situacijos įkaitais. Jie nežinojo ir negalėjo žinoti, kas vyksta. Kyla verslininkų, kurie naudojosi tokiais būdais, atsakomybės klausimas.“

Mero teigimu, butus nusipirkę asmenys neturi būti skriaudžiami, o atsakomybę turi prisiimti šiuo metu savo postų netekę valstybės tarnautojai, kurie išdavė tokius leidimus.

„Apie griovimą šiandien kalbėti per anksti. Pirma, reikia išaiškinti kaltus asmenis, nustatyti visas aplinkybes. Kad nebūtų taip, jog pradedama griauti, o tie, kas realiai atsakingi už tokius sprendimus, ramiai sėdi krūmuose“, – teigė R.Šimašius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius