Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 05 06

Vilniaus meras – už gėjų eitynes

Vilniaus mero V.Navicko administracija išplatino pranešimą spaudai. Jame meras apgailestauja, kad Lietuva neišlaikė demokratijos egzamino, uždrausdama gėjų eitynes Vilniuje.
Vilniaus meras Vilius Navickas neabejingas motociklams.
Vilniaus meras Vilius Navickas / Martyno Siruso/ adfoto.lt nuotr.

Pateikiame pranešimo teksto fragmentus.

„Teismo sprendimas uždrausti Vilniuje rengti netradicinės orientacijos asmenų eitynes „Už lygybę“ parodė, kad mūsų valstybė dar kaustoma baimės ir nepasitikėjimo – tiek kitaip mąstančiais, tiek savo jėgomis.

Lietuva, siekdama tapti pažangi ir demokratiška valstybė, visavertė Europos bendrijos ir NATO narė, vieną po kito laiko egzaminus: išlaikėme egzaminą stodami į Europos Sąjungą, harmonizuodami įstatymų bazę, tačiau suklupome per mūsų šalies Konstitucijoje įteisintą tolerancijos ir pagarbos žmogaus teisėms egzaminą. Tiesa, Vilnius jį išlaikė, o kai kurios valstybės institucijos – ne.

Tačiau tikiu, kad ilgai netruks, kol atsikvošėsime ir įvertinsime savo klaidas. Po kelerių metų mūsų šalyje turbūt bus įvykęs ne vienas mitingas ar eitynės – tarp jų ir netradicinės orientacijos žmonių, į kurias visuomenė reaguos adekvačiai, nesureikšmindama ir nesukeldama ažiotažo. Taip vyksta visoje Europoje, įskaitant ir mūsų kaimynus latvius ir estus. Esu tikras, kad Lietuva išmoks šiandienos pamokas“.


 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius