Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2010 05 17

Vilniaus merui pareikšta interpeliacija (papildyta 15.05 val.)

Vilniaus tarybos opozicinės frakcijos pareiškė nepasitikėjimą sostinės meru Viliumi Navicku. Interpeliaciją merui pasirašė 19 tarybos narių.
Interpeliaciją pasirašė trys opozicinės miesto tarybos frakcijos.
Interpeliaciją pasirašė trys opozicinės miesto tarybos frakcijos. / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Anot interpeliacijos iniciatorių partijos „Tvarka ir teisingumas“ frakcijos vadovo Gedimino Rudžionio, interpeliaciją pasirašė visų trijų opozicinių frakcijų – „Tvarkos ir teisingumo“, Lenkų rinkimų akcijos, „Socialistinio liaudies fronto“ – vadovai ir jų nariai.

„Tarybos sekretoriatas turi priimti opozicijos pareiškimą ir per 14 dienų sušaukti tarybos posėdį. Arba meras turi įtraukti šį klausimą į artimiausio tarybos posėdžio darbotvarkę. Juozo Imbraso interpeliacija tęsėsi apie metus, kol surinko visus reikalingus balsus ir meras buvo pakeistas. Tad ir mes dabar neturime dar visų 26 balsų, tačiau tikimės, kad interpeliaciją parems ir kitų partijų atstovai taryboje“, – teigė G.Rudžionis. Iš viso Vilniaus miesto taryboje yra 51 narys.

Kaip vieną iš galimybių G.Rudžionis įvardijo nuo valdančiosios daugumos atskilusius keturis Liberalų sąjūdžio narius. „Kol nebus balsavimo, kol neišims biuletenių iš urnos, tol negalima bus pasakyti, kiek balsavo už ir kiek prieš“, – teigė tvarkietis.

Liberalų sąjūdžio frakcijos Vilniaus mieste vadovas Arūnas Štaras teigė, kad kol kas nematė interpeliacijos teksto, tad nieko negali komentuoti. „Jeigu matysime, kad intereliacijos tekstas rimtas, tuomet tikrai svarstysime“, – sakė liberalas.

„Socialistinio liaudies fronto“ lyderis Algirdas Paleckis teigė iš patikimų šaltinių žinąs, kad nepasitenkinimas dabar vykdoma miesto vadovų politika ir savo deleguotu vicemeru vis stipriau juntamas ir Socialdemokratų partijos Vilniaus skyriuje, tad jis neatmeta galimybės, jog ir šios frakcijos nariai gali balsuoti už mero nušalinimą. „Beveik bet kas iš miesto tarybos narių būtų geresnis meras, negu dabar yra Vilius Navickas. Jis elgiasi kaip vilniečių priešas, nes tik vilniečių priešas gali siūlyti pratęsti tokią vilniečiams nenaudingą sutartį, kaip su „Dalkia“ dėl šilumos ūkio nuomos“, – tvirtino A.Paleckis.

Opozicijos atstovai merą kaltina inicijuojant savivaldybės turto išpardavimą, o jo elgesys esąs nepadorus ir žemina valstybės politiką. Taip pat priekaištaujama dėl didinamo socialinio būsto nuomos mokesčio, vandens ir šilumos kainų, mokesčio už darželį, nekilnojamojo turto bendrovių protegavimo ir siekio sudaryti joms išskirtines veiklos sąlygas.

Papildyta 15.05 val.

Anot mero V.Navicko, ši interpeliacija tėra opozicijos noras eilinį kartą užsiimti savireklama, todėl jis to nesureikšmina. „Tai yra politinis gyvenimas, prasideda rinkimai. Prieš rinkimus prasideda įvairiausi pareiškimai, deklaracijos“, – sakė Vilniaus meras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius