Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 02 12

Vilniaus oro uostas atleidžia darbuotojus

Tarptautinis Vilniaus oro uostas (TVOU) mažina darbuotojų skaičių beveik 10 procentų.
Tarptautinis Vilniaus oro uostas
Tarptautinis Vilniaus oro uostas / Sauliaus Žiūros/BFL nuotr.

Dar rudenį 830 darbuotojų turėjęs TVOU jau atleido 30 darbuotojų, o iki vasaros ketina atleisti dar mažiausiai 40. Oro uosto atstovai teigia, kad toks sprendimas buvo priimtas dėl sunkios ekonominės situacijos Lietuvoje ir pasaulyje bei dėl to, kad bankrutavus „FlyLAL“ sumažėjo skrydžių.

15min.lt žiniomis, iš TVOU atleidžiami 8 saugumo darbuotojai.

„Kaip ir absoliuti dauguma šalies įmonių, optimizuojame pajėgas. Pernai rudenį pas mus dirbo maksimalus skaičius darbuotojų, 830. Iki vasario mėnesio jau atleidome maždaug 30, šiuo metu liko maždaug 800. Atleidimo lapeliai įteikti dar maždaug 40 darbuotojų. Jų atleidimo laikas skirtingas, visi jie bus atleisti per pirmą šių metų pusmetį. Tai ir maitinimo, ir aviacijos saugumo, kiti darbuotojai“, – 15min.lt sakė TVOU atstovas ryšiams su visuomene Arūnas Marcinkevičius.

Jo teigimu, atleidžiamų aviacijos saugumo darbuotojų „yra vos keli, mažuma“ ir oro uosto saugumas nuo to nenukentės. 15min.lt žiniomis, iš TVOU atleidžiami 8 saugumo darbuotojai.

„Bankrutavus „FlyLAL“ skrydžių sumažėjo, bet atleidžiame ne tik dėl to. Tie žmonės atleidžiami juk ne iškart – po mėnesio ar kelių. O kovo pabaigoje pas mus ketina ateiti Briuselis, tai vėl skrydžių padaugės“, – pastebėjo A.Marcinkevičius.

15min.lt primena, kad „Brussels Airlines“ nuo kovo 30 dienos ketina vykdyti tiesioginius skrydžius Vilnius-Briuselis-Vilnius. Lėktuvai šiuo reisu skraidys 4 kartus per savaitę.

TVOU atstovas ryšiams su visuomene teigė, kad atleisti 70 darbuotojų planuota dar oro uosto vadovaujant Mindaugui Ivanauskui. Pastarasis pasitraukė pernai lapkričio pabaigoje.

„Naujasis kandidatas užsiminė, kad ketina dar labiau optimizuoti veiklą, taigi gali būti, kad „apsukos“ dar bus mažinamos“, – neatmetė A.Marcinkevičius.

Konkursą užimti TVOU vadovo postui laimėjo Tomas Vaišvila. Darbo su tartis su juo bus sudaryta gavus patvirtinimą iš specialiųjų tarnybų.

Susisiekimo ministerijos anksčiau išplatintame pranešime pranešta, kad T.Vaišvila yra baigęs Klaipėdos universitetą, pastaruoju metu dirbo UAB „Baltijos logistikos ir investicijų centras“ komercijos direktoriumi, anksčiau yra vadovavęs AB „Klaipėdos viešbutis“, „Olympic casino Reval hotel“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius