-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 12 05 /20:15

Vilniaus oro uoste pavėlavęs nusileido lėktuvas su JAV valstybės sekretore Hillary Clinton. Atskrido ir Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas

Vilniuje nusileido lėktuvas, atskraidinęs JAV valstybės sekretorę Hillary Clinton. Į sostinę svarbi viešnia atvyko kiek vėliau nei planuota. Jos lėktuvas Vilniaus oro uoste turėjo nusileisti 17 valandą, tačiau jis vėlavo tris valandas.
Pirmadienio vakarą į Vilnių atvyko JAV valstybės sekretorė Hillary Clinton
Pirmadienio vakarą į Vilnių atvyko JAV valstybės sekretorė Hillary Clinton / BFL/Tomo Lukšio nuotr.

Taip pat pirmadienį atskrido ir Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas. Svečių Vilniaus oro uoste laukė daugybė fotografų ir televizijos operatorių.

Išlipusi iš lėktuvo JAV valstybės sekretorė su žurnalistais nebendravo. Akivaizdžiai pavargusi politikė žengė tiesiai prie jos laukusio automobilio, tačiau prieš įsėsdama į jį sekundėlę stabtelėjo ir pamojavo susirinkusiesiems.

Iš Berlyno atvykusią H.Clinton pasitiko užsienio reikalų ministras Audronius Ažubalis bei JAV ambasadorė Lietuvoje Anne Derse. Ministras viešniai įteikė puokštę gėlių.

Antradienį Vilniaus Gaono žydų muziejaus Tolerancijos centre H.Clinton žada pasakyti kalbą apie pilietinės visuomenės svarbą laisvės ir demokratijos plėtrai.

H.Clinton į Lietuvą atvyksta dalyvauti rengiamame Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijos (ESBO) ministrų susitikime.

„H.Clinton atvyksta kaip renginio svečias, bet tai yra puikiausia vieta pasiųsti stiprų signalą palaikant demokratines tendencijas, demokratinius lyderius ir organizacijas į pietus ir rytus nuo Lietuvos, visai Rytų erdvei. Tai labai padrąsins demokratines jėgas“, – interviu BNS anksčiau sakė užsienio reikalų ministras A.Ažubalis.

18-oji ESBO Ministrų Tarybos sesija Vilniuje vyks gruodžio 6–7 dienomis. Joje laukiama atvykstant 56 ESBO valstybių narių ir 12 Šiaurės Afrikos ir Azijos šalių – organizacijos bendradarbiavimo partnerių – užsienio reikalų ministrų. 

Iš viso į gruodžio 6-7 dienomis vyksiančią Ministrų tarybos sesiją turėtų atvykti per 40 valstybių užsienio reikalų ministrų. Lietuvoje viešėti turėtų ir Europos Sąjungos (ES) užsienio politikos vadovė Catherine Ashton.

Be kitų, susitikime Vilniuje taip pat ketina dalyvauti ESBO narių Vokietijos, Turkijos, Ispanijos, Ukrainos, Švedijos, Olandijos, Liuksemburgo, Kazachstano, Graikijos, Lenkijos, Baltarusijos, Azerbaidžano, Belgijos, Kanados, Danijos, Suomijos, Gruzijos, Airijos, Serbijos, Latvijos, Estijos ministrai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius