-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 10 01

Vilniaus pradinukų mokykloje – vos 13 laipsnių šilumos, tėvai vaikus išsiveda iš pamokų

Vilniaus Prano Mašioto pradinės mokyklos mokinių tėvai pasipiktinę – šios įstaigos klasėse antradienį termometrai rodė vos 13–14 laipsnių šilumos. Todėl kai kurie savo atžalas išsivedė į namus. Mokyklos direktorė Jūratė Mikulskienė teisinasi, kad jau dvi dienas beldžiasi į visas institucijas ir tikisi, jog radiatoriai mokykloje pagaliau sušils.
Vilniaus Prano Mašioto pradinė mokykla
Vilniaus Prano Mašioto pradinė mokykla / Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr.

Nuo antradienio Vilniaus vaikų darželiuose ir ligoninėse pradėtas šildymo sezonas. Mokyklų vadovams, kaip ir daugiabučių gyventojams, palikta teisė spręsti patiems, ar jų patalpose jau reikia šildymo.

Į 15min.lt kreipėsi tėvai, kurių atžalos lanko sostinės P.Mašioto pradinę mokyklą. Esą čia jau kelias dienas termometrai rodo vos 13–14 laipsnių, todėl vaikai priversti sėdėti per pamokas su striukėmis ir pirštinėmis.

„Keli tėvai antradienį atvedė savo vaikus, bet pamatę, kaip mokykloje šalta, išsivedė juos namo. Su direktore kalbėjome, sakė, kad nieko negali padaryti. Net buvo toks pasiūlymas, kad apšildytume sienas, nupirktume radiatorius, o daugiau niekuo negali padėti“, – piktinosi savo vaiką į šią mokyklą vedantis Irmantas.

Tėvai bandė kreiptis ir į Vilniaus savivaldybę, tačiau iš Švietimo organizavimo poskyrio vedėjo Juliaus Skestenio sulaukė atsakymo, kad daugiau panašių skundų nesulaukta, tad vienos mokyklos niekas neskubės šildyti. „Jau rugsėjo pradžioje mums buvo pasakyta, kad arba turime šiltinti sienas, arba nupirkti elektrinius radiatorius, nes kitaip vaikai šals“, – pasakojo tėvas.

Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Vilniaus Prano Maaioto pradinė mokykla
Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Vilniaus Prano Mašioto pradinė mokykla

P.Mašioto pradinės mokyklos vadovė J.Mikulskienė tvirtino, kad mokyklos pastatas senas, statytas dar 1965 metais, nerenovuotas, tad nors pavyko savivaldybės ir tėvų lėšomis pasikeisti langus, klasėse vis tiek šalta. Tačiau esą jau kelios dienos beldžiamasi į visas institucijas – savivaldybę, pastato administratorius, kad pagaliau mokykla būtų pradėta šildyti.

J.Mikulskienė sakė esanti tikra, kad panaši situacija ir kitose Vilniaus mokyklose, nes orai atvėso staiga, todėl šalta ir patalpose. „Skambiname visais varpais, pažadėjo šiandien pradėti šildyti. Tiesiog atšalo per greitai oras, buvo labai gražus ruduo, ilgai buvo šilta, tai, matyt, truputėlį ir nepasiruošė. Mes ir vakar skambinome administratoriams, ir šiandien, mus patikino, kad šiandien pradės šildyti, tik nepasakė, kelintą valandą“, – kalbėjo mokyklos vadovė.

Pradėti šildymo sezoną jau paprašė 42 sostinės švietimo įstaigos.

Pirmadienį Vilniaus savivaldybė paskelbė, kad nuo antradienio šildymo sezonas prasideda vaikų darželiuose ir ligoninėse, o pradinių, pagrindinių, vidurinių mokyklų bei gimnazijų ir progimnazijų vadovai turi apsispręsti patys, ar jiems tos šilumos jau reikia.

Antradienio duomenimis, pradėti šildymo sezoną jau paprašė 42 sostinės švietimo įstaigos.

Teisė apsispręsti, kada prasidės šildymo sezonas, palikta ir gyventojams. 

Šildymo sezonas paprastai skelbiamas, kai vidutinė trijų parų oro temperatūra siekia mažiau nei 10 laipsnių šilumos. Panaši temperatūra Vilniuje laikosi jau nuo praeito ketvirtadienio, rugsėjo 26 dienos, tačiau sinoptikai žada, kad artimiausiu metu dienomis temperatūra bus kiek aukštesnė ir pasieks 12–13 laipsnių. Tiesa, naktimis laukiama šalnų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius