-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 04 28 /11:58

Vilniaus savivaldybė „Ecoservice“ gąsdinimus, kad neveš šiukšlių, pavadino spaudimu derybose dėl tarifų

Su atliekų tvarkymo bendrove „Ecoservice“ sutartis sudariusios namų bendrijos neseniai buvo informuotos, kad jei į komunalinių atliekų konteinerius mėtys ko nereikia, jie nebus tuštinami. Bendrovė teigia esanti priversta taip elgtis, nes šiukšles nuo gegužės veš į atliekų mechaninio biologinio apdorojimo (MBA) gamyklą, kuri draudžiamų atliekų nepriims. Tačiau sostinės savivaldybė tai pavadino spaudimu derybose dėl atliekų vežimo tarifų.
Šiukšlių konteineriai
Šiukšlių konteineriai

Apie sugriežtintą tvarką 15min informavo skaitytojas Romas.

Daugiabučio namo savininkų bendrija, kuriai jis priklauso, prieš kurį laiką gavo „Ecoservice“ raštą, kuriame teigiama, kad nuo gegužės 1 dienos, prieš ištuštinant mišrių komunalinių atliekų konteinerius bus tikrinamas jų turinys.

„Radus netinkamas atliekas, konteineris nebus ištuštinamas“, – teigiama rašte.

Ir čia pat išvardijamos netinkamos atliekos: įvairūs plastikai, užterštas ir netinkamas perdirbimui popierius, metalo, organinio stiklo atliekos, tekstilės, medžio apdirbimo, baldų gamybos atliekos, biodegraduojančios atliekos (pavyzdžiui, nupjauta žolė, kitos sodo atliekos).

Jas gyventojai turės išimti iš konteinerių ir sutvarkyti taip, kaip priklauso.

„Netinkamų atliekų spektras labai platus ir esant norui galima „brokuoti“ kiekvieną konteinerį“, – nuogąstavo Romas.

„Ecoservice“: gamykla tokių šiukšlių nepriims

Iš tiesų tvarka, kad į mišrių komunalinių atliekų konteinerius negalima mesti kai kurių šiukšlių, nėra nauja.

„Ecoservice“ vykdomoji direktorė Daiva Skrupskelienė 15min teigė, kad laikytis taisyklių reikėjo visada.

„Nuo gegužės Vilniuje pradeda veikti MBA gamykla ir neleistinų atliekų ji paprasčiausiai nepriims“, – sprendimą netuštinti konteinerių su draudžiamomis atliekomis paaiškino ji.

Anot direktorės, iki šiol „Ecoservice“ prisiimdavo atsakomybę už tokias gyventojų paliktas šiukšles: „Atliekas atsiveždavome į savo bazę, jas išrūšiuodavome ir neleistinos atliekos nepatekdavo ten, kur nereikia. O dabar tokių dalykų jau nebebus.“

http://uabtratc.lt/ nuotr. /Ką galima ir ko negalima mesti į šiukšlių konteinerį
http://uabtratc.lt/ nuotr. /Ką galima ir ko negalima mesti į šiukšlių konteinerį

D.Skrupskelienės teigimu, nuvykus į MBA gamyklą ir išvertus atliekas, matysis, ko ten neturėtų būti atvežta.

Dabar keista, kad kyla pasipiktinimas tais dalykais, kurių reikėjo laikytis anksčiau.

„Kur mums reikės jas dėti? Iki šiol reikėjo laikytis taisyklių, bet visi vežėjai žiūrėjo pro pirštus, skirdavo lėšas išrūšiavimui, todėl visi įprato gyventi neteisingai. Dabar keista, kad kyla pasipiktinimas tais dalykais, kurių reikėjo laikytis anksčiau“, – teigė ji.

Anot jos, šių taisyklių nesilaikymo negalima būtų pavadinti masiniu reiškiniu.

„Vežėjas gyvenime nėra už tai nubaudęs. Esame nepaėmę šiukšlių dėl žaliųjų atliekų, nes sąvartynas jų nepriimdavo. Tačiau turėjome incidentų – pavyzdžiui, pirmadienį Minties gatvėje nebuvo išvežtas konteineris, nes pusė jo buvo prikrauta statybinių atliekų. O ką daryti – sulūš MBA gamyklos įrenginiai, užsivels transporteriai, ką tada darysime? Negalima daryti to, ko negalima. Turime išmokti“, – kalbėjo ji.

Savivaldybė: „Ecoservice“ klaidina gyventojus gąsdinimais

Vilniaus miesto savivaldybė ketvirtadienį išplatintame pranešime pabrėžė, kad dėl Vilniuje netrukus pradedamos eksploatuoti atliekų rūšiavimo gamyklos (MBA) atliekų vežimo taisyklės nei gyventojams, nei atliekas išvežančioms bendrovėms nesikeičia.

Tokia „Ecoservice“ bendrijoms paskleista klaidinanti informacija vertinama kaip spaudimas savivaldybei derybose dėl atliekų vežimo tarifų.

Anot savivaldybės, „Ecoservice“ teiginiai, kad gyventojų netinkamai išrūšiuotos buitinės atliekos nebus išvežamos, nes veiklą pradės nauja atliekų rūšiavimo gamykla, yra klaidinantys.

Atliekų vežėjai pagal galiojančias sutartis su savivaldybe privalo laiku išvežti gyventojų buitines atliekas, išskyrus tas šiukšles, kurių į buitinių atliekų konteinerius mesti negalima.

Šiuo metu savivaldybė derasi su atliekų vežėjais dėl naujojo laikotarpio sutarčių ir jose numatytų naujų atliekų vežimo tarifų, todėl tokią „Ecoservice“ bendrijoms paskleistą klaidinančią informaciją vertina kaip spaudimą savivaldybei derybose dėl atliekų vežimo tarifų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius