-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 10 04

Vilniaus savivaldybė giriasi papildžiusi biudžeto kišenes

Vilniaus savivaldybė giriasi, kad per rugsėjį pardavusi keliasdešimt objektų biudžetui uždirbo ne vieną milijoną litų. Šiuos pinigus žadama skirti mokyklų renovacijai, aplinkkelio ir nuotekų valyklos statyboms.
Rugpjūčio pabaigoje atidaryto Lazdynų tilto rekonstrukcijai ketinama skirti daugiau negu 32 mln. Lt iš Šiaurės investicijų banko paskolos gautų lėšų.
Rugpjūčio pabaigoje atidaryto Lazdynų tilto rekonstrukcijai ketinama skirti daugiau negu 32 mln. Lt iš Šiaurės investicijų banko paskolos gautų lėšų. / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Per rugsėjį viešo aukciono būdu savivaldybė pardavė 3 objektus: per 70 kv.m slėptuvės patalpas Sodų g. 4, per 197 kv.m administracines patalpas Gedimino pr. 3A ir per 95 kv.m katilinės patalpas, esančias Pušų g. 41. Už šiuos objektus tikimasi gauti 1 mln. 422 tūkst. Lt.

Iš viso nuo šių metų sausio iki spalio viešo aukciono būdu savivaldybė pardavė 49 privatizuojamus objektus, iš jų – 45 negyvenamosios patalpos ir pastatai (rūsiai, buvusios įstaigos, slėptuvės ir kt.) ir 4-ių uždarųjų akcinių bendrovių – „Senamiesčio ūkis“, „Šnipiškių ūkis“, „Zervyna“ „Priemiestis“ – akcijų paketus.

Pradinė visų šių objektų pardavimo kaina buvo 17 mln. 391 tūkst. Lt, o parduota už 23 mln. 706 tūkst. Lt.

Nors šių bendrovių privatizavimą itin kritikuoja Vilniaus miesto savivaldybės tarybos opozicija, miesto meras Vilius Navickas įsitikinęs, kad tai yra miestui naudingas sprendimas. „Parduodame nuostolingai dirbančias įmones – taip ne tik atsisakome savivaldybei nebūdingų funkcijų, bet ir sėkmingai papildome biudžetą“, – įsitikinęs meras.

Savivaldybės biudžetas šiuo metu iš privatizuojamų objektų yra gavęs 17,5 mln. Lt, o per šį mėnesį suma turi padidėti iki 21 mln. Lt (skirtumas susidaro dėl pagal įstatymus numatytų procedūrų, kurias savivaldybės specialistai turi atlikti: patikrinti pirkėjo patikimumą, suderinti su pirkėjais pirkimo ir pardavimo sutartis bei kt.).

Taip pat rugsėjį savivaldybė ir Šiaurės investicijų bankas („Nordic Investment Bank“) sudarė 19,95 mln. eurų (beveik 70 mln. Lt) ilgalaikę paskolos sutartį.

„Gautos paskolos lėšomis planuojama renovuoti 20 mokyklų, rekonstruoti aplinkkelius, išjudinti dumblo apdorojimo įrenginių statybą”, – sako meras V.Navickas.

Numatoma, kad beveik 4 mln. Lt paskolos lėšų bus skirta mokyklų renovacijai; daugiau nei 6 mln. Lt – vakarinio aplinkkelio I etapui; 32,5 mln. Lt – Lazdynų tilto rekonstrukcijai, Vilniaus nuotekų valyklai ketinama skirti 26 mln. Lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius