Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2016 06 10 /15:06

Vilniaus savivaldybė įvykdys VPT reikalavimą – baseino konkursas bus nutrauktas

Viešųjų pirkimų tarybai (VPT) pareikalavus nutraukti nemažai triukšmo sukėlusį baseino Vilniuje statybos rangovo konkursą, Vilniaus miesto meras Remigijus Šimašius paskelbė, kad savivaldybė taip ir padarys. Artimiausiu metu savivaldybė ketina skelbti naują konkursą.
Remigijus Šimašius
Remigijus Šimašius / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Šio konkurso laimėtoju paskelbtas Dariaus Mockaus valdomo koncerno „MG Baltic“ įmonės vadovaujamas konsorciumas.

R.Šimašius penktadienį savivaldybėje surengtoje spaudos konferencijoje sakė, kad VPT nustatyti pažeidimai nėra sąmoningas piktnaudžiavimas.

„Sprendimas yra aiškus, reikės atsižvelgti į jį. Man apmaudu, kad toje medžiagoje, kurią aš matau, dėl biurokratinių pinklių pusei metų atsidės baseino atsiradimas Vilniaus mieste. O tai vilniečiams labai aktualu uždarius Lazdynų baseiną“, – sakė jis.

VPT priekaištai – rimti

Pasak VPT direktorės Dianos Vilytės, toks sprendimas priimtas dėl per didelės pirkimo kainos, kuri derybų metu buvo sumažinta tik labai simboliškai, taip pat dėl perteklinių kvalifikacijos reikalavimų, kurie sumažino potencialių konkurso dalyvių skaičių.

Pasak jos, pirmą kartą skelbtame konkurse tiekėjams pasiūlius 29 proc. didesnę kainą, jis buvo nutrauktas ir nuspręsta pirkimą tęsti derybų būdu, tačiau jų metu galutinė kaina buvo sumažinta vos 1 proc. užuot nusiderėjus iki planuotos sumos.

Pasak R.Šimašiaus, savivaldybė buvo numačiusi baseino statyboms per mažai lėšų.

Pasak R.Šimašiaus, savivaldybė buvo numačiusi baseino statyboms per mažai lėšų.

„Pasidarė labai aišku, kad reikia kitą kartą užsimesti tų numatytų lėšų. Reikės nuo šiol planuoti ne optimistines sąmatas, o kaip įmanoma labiau pesimistines, kad galėtume pasigirti, jog už gerokai mažiau yra perkama. Gal ne visai racionalu, bet tą teks daryti“, – teigė R.Šimašius.

Jis paneigė, kad šiame konkurse sąlygos galėjo būti rengiamos vienai įmonei: „Kad tai būtų kažkokie sąmoningai sudėlioti kažkokie pertekliniai reikalavimai – toli gražu ne. Juo labiau kad vienas iš VPT siūlymų yra dar griežtesnį reikalavimą įdėti, kad būtų dar mažiau galimų dalyvių“, – sakė jis.

Savivaldybės Viešųjų pirkimų skyriaus specialistų nuomone, kurią paskelbė savivaldybė, Viešųjų pirkimų įstatymas bei teisės aktai ar VPT pranešimai, papildomai aiškinantys įstatymo reikalavimus, nėra pakankamai išsamūs, ir tai leidžia nevienareikšmiškai vertinti reikalavimus ar rekomendacijas. Jie vylėsi, kad nauji teisės aktai, kuriuos svarsto Seimas, pašalins šią problemą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius