Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2013 05 03

Vilniaus savivaldybė leido lenkams žygiuoti pagrindine sostinės gatve

Anksčiau draudusi masines eitynes Gedimino prospektu Vilniaus savivaldybė lenkams žygiuoti pagrindine sostinės gatve leido. Gavusi savivaldybės leidimą šeštadienį nuo 11 val. iki 13.30 val. Lietuvos sostinės centre eitynėmis 20 m. jubiliejų pažymės Lietuvos lenkų sąjunga.
Lenkų protesto akcija Vilniuje
Lenkų protesto akcija Vilniuje / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Eisena prasidės ties Lietuvos Seimu ir baigsis prie Aušros vartų, kur bus aukojamos Šv. Mišios.

Primename, kad šiemet leidimus organizuoti masinius renginius pagrindinėje miesto gatvėje sostinės valdžia dalijo skurdžiai ir dėl to buvo priversta aiškintis teismuose.

Iki šiol nėra išspręstas ginčas tarp savivaldybės ir Lietuvos gėjų lygos (LGL), kuri prašo leisti liepos pabaigoje Gedimino prospekte surengti eitynes „Baltic Pride“. Savivaldybė organizatoriams pasiūlė renginį perkelti kitapus Neries – į Upės gatvę, o LGL dėl to savivaldybę apskundė teismui.

Vilniaus apygardos administracinis teismas (VAAT) nurodė savivaldybei persvarstyti Lietuvos gėjų lygos (LGL) prašymą, bet savivaldybė šį teismo sprendimą apskundė. Savivaldybės skundo iki šiol teismas nėra išnagrinėjęs.

Nedavusi leidimo organizuoti eitynių Gedimino prospekte Kovo 11-ąją Vilniaus savivaldybė buvo patekusi ir Lietuvos tautinio jaunimo sąjungos nemalonėn. Ši organizacija kaltino savivaldybę tyčiojantis iš eitynių organizatorių ir leidimo siekė per teismus. Galiausiai eitynės Gedimino prospekte vis tiek įvyko, nors savivaldybė leidimo joms taip ir nebuvo išdavusi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Užsisakykite 15min naujienlaiškius