-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 07 19

Vilniaus savivaldybė nori pati suskaičiuoti Gedimino prospekto trinkeles Rimanto Remeikos sodybos kieme

Vilniaus savivaldybė pasiryžusi išspręsti bent vieną iš senojo Gedimino prospekto grindinio trinkelių detektyvo mįslių. Ketinama pateikti sąskaitą Sveikatos apsaugos ministerijos (SAM) kancleriui Rimantui Remeikai, kurio šeimos sodybos kieme esą rasta tokių pačių trinkelių, kokiomis iki renovacijos buvo grįstas centrinis sostinės prospektas. Pats R.Remeika visą šią istoriją vadina savivaldybės viešųjų ryšių akcija.
Gedimino prospekto trinkelės atsidūrė Balsiuose, bendruomenės parke.
Gedimino prospekto trinkelių istorija vis dar neišspręsta. / Vilniaus saviv. nuotr.

Liepos 10-ąją Vilniaus savivaldybė išplatino pranešimą, kuriame buvo teigiama, kad sąskaita R.Remeikai už Gedimino prospekto grindinio trinkeles bus išrašyta liepos 12-ąją, kai kanclerio sodyboje apsilankys tyrimą dėl trinkelių atliekantys policijos pareigūnai. Jie turėjo patvirtinti, ar R.Remeikos sodyboje tikrai išklotos senojo Gedimino prospekto grindinio trinkelės ir išmatuoti, kiek kvadratinių metrų jų panaudota. Nustatyta net suma už vieną kvadratinį metrą trinkelių – 130 Lt (be PVM).

Policija informacijos nepateikė

Mes parašysime raštą, kad skirsime atsakingą specialistą, su kuriuo R.Remeika galėtų nuvažiuoti į sodybą, – sakė V.Pauža.

Tačiau ir praėjus savaitei savivaldybė tikina iš policijos pareigūnų nesulaukusi duomenų, kiek trinkelių paklota SAM kanclerio R.Remeikos šeimos sodyboje, todėl nusprendė veikti pati. Kadangi savivaldybės specialistai neturi teisės įžengti į privačią teritoriją, ketinama kreiptis į patį R.Remeiką, kad jis sutiktų savivaldybės specialistus įsileisti į savo šeimos sodybos teritoriją.

„Kadangi R.Remeika geranoriškai sutiko susimokėti už panaudotas trinkeles, o visų pirma reikia nustatyti kiekį, kiek trinkelių yra jo kieme, tai mes parašysime tokį raštą, kad duosime atsakingą specialistą, su kuriuo jis galėtų nuvažiuoti į savo sodybą, išmatuoti, tuomet mes išrašysime sąskaitą ir jis susimokės“, – aiškino Vilniaus savivaldybės Miesto ūkio ir transporto departamento direktorius Virginijus Pauža.

Kodėl to nepadarė policijos pareigūnai, V.Pauža negalėjo atsakyti.

Įtarimai niekam nepareikšti

Tyrimą dėl dingusių Gedimino prospekto trinkelių kuruojantis Vilniaus miesto apylinkės prokuratūros prokuroras Vytautas Jancevičius 15min.lt teigė, kad pareigūnai apsilankė jau ne vienoje vietoje, kur, kaip įtariama, išklotos senojo Gedimino prospekto trinkelės.

„Scanpix“ nuotr./R.Remeika
„Scanpix“ nuotr./R.Remeika

„Yra išmatuota tiek, kiek galima išmatuoti. Juk tų plytelių neišimsi, nepasversi. Vienur sudėta vienokiu, kitur – kitokiu būdu. Specialistai išmatuoja, paima mėginius nuspręsti, ar tai tos plytelės, ar ne tos“, – sakė prokuroras, tačiau neprisiminė, ar pareigūnai jau apsilankė ir R.Remeikos uošviui priklausančioje sodyboje.

Savivaldybė skelbė, kad jeigu trinkelių turėtojai geranoriškai sumokės už jas, miestas nesikreiptų į jokias teisėsaugos institucijas, o pradėti tyrimai būtų nutraukti. Tačiau prokuroras V.Jancevičius tai paneigė.

„Tyrimas nutraukiamas nebus. Kol kas jokių civilinių ieškinių nėra. Mačiau, kad spaudoje eskaluojama – sumokės nesumokės. Mes nereikalaujame nieko susimokėti. Jokie įtarimai nei R.Remeikai, nei niekam kitam nėra pareikšti. Nėra tokių duomenų, kad jie žinojo, jog įsigyja vogtą daiktą. Jeigu jie su kažkuo atsiskaitys, tai nereiškia, kad baudžiamoji byla bus nutraukta“, – kalbėjo prokuroras.

Anot V.Jancevičiaus, policijos pareigūnai jau apklausė žmones, kurie, kaip įtariama, gali turėti senųjų prospekto trinkelių ir jie nurodė įvairias įsigijimo aplinkybes.

Išvadino pasityčiojimu iš visuomenės

Pats R.Remeika, išgirdęs apie trinkeles, pratrūko pykčiu: „Tegu savivaldybė, jeigu nori, kažką padaro. Aš neturiu noro ką nors daryti už juos. Aš sodybos neturiu, negyvenu toje sodyboje, gyvenu Vilniuje, sodyba uošvio, jo ir klauskite.“

Tegul savivaldybė atsako už savo darbus ir pasižiūri, kaip jie iššvaistė tas trinkeles, – piktinosi R.Remeika

Priminus, kad pats SAM kancleris yra viešai pasakęs, jog sumokės už trinkeles, R.Remeika savo žodžių neišsižadėjo, patvirtino sumokėsiąs, jeigu bus pripažinta, kad reikia. Tačiau vargu ar tai įrodinėti gali pati savivaldybė.

Visą kampaniją, kurios metu raginama susimokėti už senąsias Gedimino prospekto trinkeles, R.Remeika pavadino pasityčiojimu iš visuomenės ir viešųjų ryšių akcija. „Tegul savivaldybė atsako už savo darbus ir pasižiūri, kaip jie iššvaistė tas trinkeles. Jeigu jie jų nepajamavo, tai jau jų atsakomybė. Tegu susimoka už savo aplaidumą. 2002 metų sutartyje yra parašyta, kad yra statybinio laužo išvežimas, o ne trinkelių“, – piktinosi SAM kancleris R.Remeika, dar visiškai neseniai priklausęs tai pačiai politinei partijai, kaip ir dabartinis Vilniaus meras Artūras Zuokas, pradėjęs trinkelių paieškas.

R.Remeika įsitikinęs, kad trinkelių niekas neskaičiavo ir nesirūpino, kas ir kur jas vežė iš rekonstruojamo Gedimino prospekto. „O dabar atpirkimo ožiais daromi paprasti žmonės, kurie įvairiuose vietose – sąvartynuose, dar kažkur, įsigijo tų plytelių. Jos buvo nepajamuotos, išvežtos pagal sutartį 2002 metais, o dabar savivaldybė savo neveiklumą, savo gal biznį kai kurių atstovų dangsto“, – kalbėjo SAM kancleris.

Senųjų Gedimino prospekto trinkelių detektyvas prasidėjo tuomet, kai sostinės meras A.Zuokas pareiškė, kad dingo apie 9 tūkst. kv.m trinkelių. Apie tai meras pareiškė Seimo Antikorupcijos komisijos posėdyje. Esą iš viso plytelių buvo apie 16 tūkst. kv.m, 5 tūkst. kv.m pakloti kitur, dar 2 tūkst. kv.m yra sandėlyje, o kur likusi dalis – niekas nežino.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius