-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 05 02

Vilniaus savivaldybė šalia Turniškių neleidžia steigti darželio

Vilniaus savivaldybė nesutinka su viešosios įstaigos „Visos Lietuvos vaikai“ užmojais itin patrauklioje vietoje Turniškių pašonėje įkurti vaikų darželį. Apie 2 hektarų sklypą ketinama iš įstaigos atimti ir parduoti tokiu būdu miesto biudžetą papildant keliomis dešimtimis milijonų litų.
Apie 2 hektarų sklypas Grybautojų gatvėje išnuomotos vaikų globos įstaigai, tačiau, savivaldybės atstovų teigimu, jau daugiau negu metus jokia veikla čia nevykdoma.
Savivaldybė dar žiemą nusprendė apie 2 hektarų sklypą Grybautojų gatvėje iš vaikų globos įstaigos atimti ir parduoti aukcione. / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Dar 1997 metais du sklypai su pastatais Grybautojų ir Rukeliškių gatvėse pagal panaudos sutartį atiteko VšĮ „Visos Lietuvos vaikai“, kuri rūpinasi tėvų globos netekusiais vaikais. Tačiau savivaldybės darbuotojų teigimu, jau ne vienerius metus ten nevykdoma jokia veikla, todėl nuspręsta sutartį nutraukti, o sklypus parduoti aukcione.

Viešosios įstaigos vadovai tokiam savivaldybės sumanymui priešinosi, teigdami, kad paslaugų esą negali teikti tik dėl to, jog patalpos neatitinka higienos normų, o joms remontuoti trūksta lėšų. Kaip paskutinį gelbėjimosi šiaudą, kad sklypai nebūtų atimti, „Visos Lietuvos vaikai“ pateikė siūlymą Grybautojų gatvėje 13/23 leisti įkurti vaikų darželį.

Tačiau savivaldybės Turto valdymo ir verslo paslaugų departamento direktorius Vytautas Grinius užtikrino, kad toks būdas išlaikyti, o galbūt ateityje išskirtinėmis sąlygomis ir įsigyti sklypą, nepasiteisino – leidimas kurti vaikų darželį neišduotas.

„Dabar tvarkomi žemės sklypo dokumentai. Vyriausybė jau patvirtino mūsų planus parduoti šį sklypą aukcione, nebent pati savivaldybė sugalvotų kitaip pasielgti su ta žeme“, – teigė V.Grinius.

Kiek tiksliai šis sklypas galėtų kainuoti, savivaldybės atstovai neprognozuoja, tačiau užsimena, kad prekybos žemės sklypais klestėjimo laikais už šį sklypą buvo galima gauti net apie 40 mln. Lt.

VšĮ „Visos Lietuvos vaikai“ laikinasis direktorius Martynas Kubilius dar sausį skundėsi, kad įstaiga jaučiasi jau ne vienerius metus engiama, esą jie puikiai mato, jog tas sklypas kažkam labai patrauklus. Tačiau dabar paprašytas paaiškinti, kodėl nuspręsta imtis kitos veiklos ir patalpose Grybautojų gatvėje įkurti darželį, pareiškė tikrai nieko nekomentuosiąs.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius