Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2009 10 14

Vilniaus vakariniam aplinkkeliui siekiama gauti 440 mln. Lt ES lėšų

Vilniaus savivaldybė siekia, kad perskirstant 2007–2013 metų Europos Sąjungos (ES) lėšas 440 mln. Lt būtų skirta Vilniaus vakarinio aplinkkelio statybai.
Kelio darbai
Kelio darbai / Tomo Urbelionio/BFL nuotr.

Vilniaus mero pavaduotojas Romas Adomavičius BNS teigė, kad su Vyriausybės atstovais bus svarstoma, kokios galimybės perskirstyti ES lėšas taip, kad jų užtektų visiems trims vakarinio aplinkkelio etapams, kuriuos planuojama baigti 2013–2014 metais.

„Aišku, kad lėšos bus perskirstytos. Siekiame, kad jos būtų skirtos vakariniam aplinkkeliui“, – BNS sakė R.Adomavičius.

Pasak R.Adomavičiaus, antrajam etapui reikėtų 140 mln. Lt, o trečiajam – 300 mln. Lt ES lėšų. Tai sudarytų po 85 proc. darbų vertės, o likusias lėšas skirtų savivaldybė ir valstybė.

Anot jo, ES finansavimas – 121 mln. Lt – dabar skirtas tik pirmajam vakarinio aplinkkelio etapui – nuo Oslo iki L.Asanavičiūtės gatvės. Antrasis vakarinio aplinkkelio etapas – nuo L.Asanavičiūtės iki Ozo gatvės – yra rezerviniame sąraše, o trečiajam etapui – nuo Ozo gatvės iki Ukmergės plento – lėšų iš viso dar neskirta.

Tiesiant vakarinį aplinkkelį statomi keli viadukai ir tiltai bei keturių eismo juostų magistralė.

Vilniaus vakarinio aplinkkelio pirmojo etapo darbus atlieka konkursą laimėjęs bendrovių „Panevėžio keliai“ ir „Kauno tiltai“ konsorciumas, su kuriuo pernai pasirašyta 135,89 mln. Lt vertės sutartis.

R.Adomavičiaus teigimu, antrojo etapo vakarinio aplinkkelio techninis projektas jau parengtas ir leidimas statyti gautas, o patvirtinus finansavimą būtų galima skelbti konkursą. Trečiojo etapo techninis projektas turėtų būti baigtas 2010 metų sausio–vasario mėnesiais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius