-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 05 28

Vilniaus valdžia pritarė 100 mln. eurų vertės projektui vietoj Nacionalinio stadiono

Vilniaus valdžia ketvirtadienį pritarė preliminarios beveik 100 mln. eurų vertės daugiafunkcinio komplekso su moderniu stadionu projektui Vilniuje, šalia prekybos centro „Akropolis“. Anksčiau čia planuota turėti Nacionalinį stadioną.
Nacionalinis stadionas
Nacionalinis stadionas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Vilniaus taryba bendru sutarimu pritarė projekto įgyvendinimui viešosios ir privačios partnerystės (PPP) būdu, pranešė savivaldybė. Vėliau bus sprendžiama dėl sutarties apimčių, turtinių įsipareigojimų, partnerystės laikotarpio ir perduotinų veiklų.

Vilniaus meras Remigijus Šimašius tarybos posėdyje tvirtino, jog šiuo sprendimu iš esmės suteikti įgaliojimais, kad procesas galėtų vykti toliau.

„Po investuotojų pasiūlymų ir visų kitų pirminių žingsnių savivaldybė dar turės galutinai apsispręsti, ar tinkamiausiai objektas integruojamas į miesto erdvę, ar tinkami savivaldybės finansiniai įsipareigojimai ir visa kita. Dabar mums reikia iš esmės suteikti įgaliojimus, kad procesas vyktų toliau. O vėliau dar galėsime grįžti prie šio klausimo ir dar labiau į jį įsigilinti“, – kalbėjo R.Šimašius, kurį cituoja vz.lt.

Vyriausybė pernai pavedė Centrinei projektų valdymo agentūrai. bendradarbiaujant su Vilniaus savivaldybe, parengti komplekso investicinį projektą.

Vasario mėnesį premjeras Algirdas Butkevičius tvirtino, jog užkonservuotas Nacionalinio stadiono projektas bus paverstas į daugiafunkcinį objektą, kuriame įsikurs tiek privačios, tiek valstybės institucijos. Preliminari projekto vertė 94 mln. eurų, o Europos Sąjungos (ES) lėšomis būtų galima finansuoti iki 75 proc. jo vertės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius