-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 10 07

Vilniaus valdžia žada neskriausti mikroautobusų keleivių

Pasigirdus kalboms, kad nuo naujųjų metų bus nutrauktos sutartys su maršrutinių taksi vežėjais ir mieste neliks kai kurių itin populiarių maršrutų, Vilniaus savivaldybę užplūdo pasipiktinusių vilniečių skundai.
Po kelių dienų už kelionę mikroautobusų Vilniuje gali tekti mokėti litu brangiau.
Mikroautobusas Vilniaus gatvėse / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Valdininkai ginasi, kad sprendimai dar nepriimti, tačiau vis dėlto neneigia – pokyčių po miestą važinėjančio transporto sistemoje neišvengiamai bus.

Savivaldybės skaičiavimais, dėl po miestą kursuojančių mikroautobusų sostinės visuomeninis transportas per metus netenka apie 18–20 mln. Lt pajamų. „Tai būtų pinigai, kurie gerintų miesto visuomeninio transporto kokybę, jis taptų labiau prieinamas“, – tikino Vilniaus meras Artūras Zuokas, tačiau tuoj pat pridūrė – radikalių sprendimų nepasiruošus niekas nepriims.

Vienas iš būtinų sprendimų, norint keisti transporto sistemą mieste, valandinio bilieto įvedimas. Turint tokį bilietą net ir persėdant iš mikroautobuso į autobusą ar troleibusą netektų dukart mokėti už kelionę. Taip pat svarstoma galimybė turėti bendrus bilietus visose po miestą važinėjančiose transporto priemonėse.

Meras užtikrino, kad miestas pats neketina pirkti mikroautobusų: „Mikroautobusai nėra visuomeninis transportas, neatitinka jam keliamų reikalavimų. Tai yra tam tikra tarpinė forma, kuri būdinga postsovietinėms ar besivystančioms šalims.“

Dalis maršrutų, kuriais važinėjančių vežėjų sutartys dar nesibaigia, išliks. Planuojama įvesti ir naujų tose miesto dalyse, kur nevažinėja visuomeninis miesto transportas. „Bet tikrai nebus taip, kad viena gatve, tarkime, Kalvarijų, važiuos dešimt autobusų ir troleibusų ir dar dešimt mikroautobusų. Ieškosime variantų, kurie palaipsniui leistų gerinti visuomeninio transporto kokybę ir nepabrangintų žmogui kelionės“, – žadėjo A.Zuokas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius