Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2010 08 17

Vilniaus viešajame transporte gali atsirasti stebėjimo kameros

Vilniaus valdžia žada svarstyti galimybę sostinės viešajame transporte įrengti stebėjimo kameras.
Nuo šiol į visuomeninį transportą vilniečiai lips tik per priekines duris
Vilniečiai viešajame transporte gali sulaukti stebėjimo kamerų. / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Vicemeras Romas Adomavičius antradienį sakė, kad tai padėtų išspręsti problemas dėl bilieto neturinčių vadinamųjų zuikių, drausmintų keleivius ir leistų kovoti su kišenvagiais.

Politiko teigimu, apklausiami vilniečiai dažnai nurodo, kad viešajame transporte jaučiasi nesaugiai, kenčia nuo ilgapirščių, nepagarbaus vairuotojo ar šalia esančio keleivio elgesio.

„Tai atvedė prie idėjos įrengti vaizdo stebėjimo sistemas visose transporto priemonėse“, – sakė R.Adomavičius.

Galima matyti, kokį keleivis pažymi bilietėlį, ar jis jau nebuvo panaudotas vieną kartą, galima matyti netgi kupiūros numerius, kuriais sumoka keleivis vairuotojui už bilietą.Pasak jo, šiuo metu atliekamas eksperimentas 19-ojo maršruto troleibusuose. Maždaug po dviejų mėnesių aptarus jo rezultatus planuojama priimti sprendimą dėl stebėjimo kamerų įrengimo ir kitose viešojo transporto priemonėse.

„Kamera turi tokias funkcijas, kad gali matyti 360 laipsnių kampu visą vaizdą – priartinti, pritraukti. Galima matyti, kokį keleivis pažymi bilietėlį, ar jis jau nebuvo panaudotas vieną kartą, galima matyti netgi kupiūros numerius, kuriais sumoka keleivis vairuotojui už bilietą“, – sakė R.Adomavičius.

Įrengus stebėjimo kameras vairuotojas turės pagalbos iškvietimo mygtuką, jį nuspaudus autobuse susidariusi situacija bus matoma policijos nuovadoje ar Bendrajame pagalbos centre įrengtuose kompiuteriuose.

Vienai transporto priemonei pakaktų vienos stebėjimo kameros. Pasak R.Adomavičiaus, vienos kameros kaina su įrengimu galėtų siekti 2,5–3,5 tūkst. litų. Jos priežiūra kas mėnesį kainuotų 30–40 litų.

Iš viso sostinėje yra apie 500 autobusų ir troleibusų.

Pasak R.Adomavičiaus, įrengus stebėjimo kameras visi keleiviai viešajame transporte galėtų naudotis ir sparčiuoju bevieliu ryšiu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius