-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 05 19

Vilniečių sveika gyvensena nuo šiol rūpinsis viena įstaiga

Vilniaus miesto savivaldybės taryba bendru sutarimu pritarė dviejų Savivaldybės įstaigų – Visuomenės sveikatos biuro ir Sveiko miesto biuro – reorganizavimui.
Sveikatos patikrinimas
Sveikatos patikrinimas / BFL nuotr.

Abi įstaigos vykdo miestui naudingą veiklą. Todėl siekiant optimizuoti veiklą ir racionaliau panaudoti įstaigoms skiriamus asignavimus, siūlomas įstaigų reorganizavimo variantas – abiejų įstaigų sujungimas į vieną juridinį vienetą.

Iki šiol Savivaldybėje veikė dvi biudžetinės įstaigos darbui visuomenės sveikatos srityje – Vilniaus visuomenės sveikatos biuras (VVSB)  ir Sveiko miesto biuras (SMB).

Nemaža dalis VVSB ir SMB veiklos visuomenės sveikatos stiprinimo ir propagavimo srityje glaudžiai siejasi.` Sujungus įstaigas į vieną, būtų išvengta funkcijų dubliavimosi – tai užtikrintų racionalesnį lėšų panaudojimą ir veiksmingesnį, platesnį paslaugų teikimą gyventojams. Naujoje įstaigoje būtų maždaug 27 etatai – toks etatų skaičius rekomenduojamas LR sveikatos ministerijos. Taip pat būtų efektyviau ir racionaliau naudojamos įstaigos veiklos ir išlaikymo finansavimui skiriamos lėšos.

VVSB steigimas, veiklos turinys, etatų struktūra, personalo kvalifikacijos reikalavimai reglamentuota LR teisės aktais, o SMB steigimas ir veikla inicijuota vadovaujantis Pasaulio sveikatos organizacijos sveikų miestų judėjimo patirtimi. Šioje įstaigoje nėra etatų struktūros privalomųjų reikalavimų. 2011 m. iš Savivaldybės biudžeto VVSB, turinčio 15,25 etato, veiklai buvo skirta 480 tūkst. Lt, SMB, turinčiam 12 etatų – 465,2 tūkst. Lt.

Po pertvarkymo veiksianti viena biudžetinė įstaiga – Vilniaus visuomenės sveikatos biuras vykdys visuomenės sveikatos priežiūrą Vilniaus miesto savivaldybės teritorijoje, rūpinsis visuomenės sveikatos stiprinimo ir propagavimo klausimais, organizuos ir vykdys gyventojų sveikatos stebėseną, koordinuos vaikų ir jaunimo sveikatos priežiūrą švietimo įstaigose ir kt.

Po Savivaldybės tarybos pritarimo šių įstaigų pertvarkai toliau bus vykdomi su įstaigų reorganizavimu susiję darbai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius